Жители на Созопол искат ревизия на бившия кмет Панайот Рейзи

OFFNews 12 февруари 2020 в 09:57 2210 0

Жители на Созопол окупираха сградата на Общинския съвет в града тази сутрин, където предстои редовна сесия на местния парламент, съобщи бТВ.

Открита е и подписка, в която са се включили над 400 души, с искане за ревизия на дейността на бившия кмет на града Панайот Рейзи.

През март миналата година прокуратурата обвини Рейзи за източване на 2 млн. лв. от общинския бюджет. Той се кандидатира за кмет, но успя да се добере само до място в местния парламент.

През април 2019 г. Специализираният наказателен съд отстрани от длъжност тогавашния кмет на Созопол Панайот Рейзи и главната счетоводителка на общината Златка Мусева.

Спрямо двамата са повдигнати обвинения за длъжностно присвояване в особено големи размери, представляващо особено тежък случай, осъществено след предварителен сговор, при условията на продължавано престъпление и чрез улесняващи документни престъпления.

"Той остави общината с големи задължения – 35 млн. лв., а сега пак ни управлява като общински съветник", реагираха днес протестиращитеащи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови