Жена хвърли от терасата злато и пари на телефонни измамници, друга им даде близо 6 хил. лв.

OFFNews 10 януари 2018 в 12:23 4204 1

81-годишна жена стана поредна жертва на телефонна измама в Плевен, съобщи Областната дирекция на МВР в Плевен.

Тя е била подведена по телефона, че се провежда полицейска акция и е хвърлила през терасата на жилището си с идеята, че помага на полицията, 100 лева и много златни накити - три златни халки, два златни пръстена, златна плочка, златно колие, златно синджирче, златно кръстче и златна турска лира, предава БТА.

Познатата схема е приложена от телефонните измамници на 8 януари около 16 часа. Непознатият мъж се представил на възрастната жена като полицай - капитан Николай Кръстев.

Обяснил й, че в града се провежда операция по залавяне на телефонни измамници и тя трябва да съдейства на полицията престъпниците да бъдат заловени. Склонил я да събере всички налични пари и да ги хвърли през терасата, за да успеят полицаите да го задържат на място с парите.

Жената хвърлила през терасата на апартамента си на улица "Сан Стефано" пари и ценности, но след като не й се обадили, че измамникът е задържан, потърсила полицията.

По случая е образувано досъдебно производство.

От полицията в Плевен днес отново апелираха, да не се доверяват гражданите на телефонни обаждания с искане на пари.

Друга жена - на 77 години от Котел, пък е дала на телефонни измамници 5400 лв. 

Жената е била заблудена, че помага за залавянето на престъпна група, занимаваща се с телефонни измами. След това сама потърсила полицията, за да подаде сигнал.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови