Здравният министър изпраща психолози при пострадалите в Мизия

OFFNews 08 август 2014 в 12:49 3176 1

Мирослав Ненков

Здравният министър д-р Мирослав Ненков е разпоредил в Мизия да бъдат изпратени психолози от ВМА, които да работят с пострадалите в бедстващия район, съобщиха от пресцентъра на здравното министерство.

В рамките на днешния ден ще бъдат доставени ръкавици, маски и дезинфектанти, а екипите на Спешна помощ в района са снабдени с необходимите лекарства, допълниха от министерството.

Здравният министър се е запознал на място със ситуацията в Мизия и се е срещнал с кмета на града Виолин Крушовенски и със зам.-директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ старши комисар Васил Василев, като тримата са обсъдили междуинституционално сътрудничество.

Рискът за здравето на хората в Мизия е малък, заяви д-р Ненков, цитиран от БНР. Ненков призова хората задължително да спазват лична хигиена и да не консумират бурканите със зимнина от наводнените си къщи, колкото й добре да са затворени.

В Мизия вече работи аптека, извършват се прегледи от личните лекари и на място е осигурено постоянно дежурство на Спешната помощ, допълни той.

Поетапното отводняване на града продължава, като същевременно тече и настаняването на хората в отводнените вече жилища.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови