Христосков: Слагам полицаи пред всички язовири край Мизия

OFFNews 07 август 2014 в 17:35 2980 10

Проф. Йордан Христосков.
Проф. Йордан Христосков.

"Най-важното оттук нататък е да се направят необходимите изводи и да се успокоят хората в Мизия. Разпоредил съм да се постави по един полицай поне за два дни на всички язовири, за да няма притеснение, че има изпускане".

Това заяви вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Йордан Христосков, цитиран от БГНЕС.

Христосков и министърът на вътрешните работи Йордан Бакалов посетиха днес наводнения град Мизия, за да видят какво е положението там.

Бакалов изрази мнението си, че е крайно време да влезе в сила националният план за действие при кризи, бедствия, аварии и катастрофи. Той допълни, че е необходима промяна в Закона за водите. "Продължаващото стопанисване на язовирите от няколко институции, няма как да продължава", заяви вътрешният министър.

Утре в наводнения град се очаква да пристигнат и здравният министър д-р Мирослав Ненков, като се очаква да коментира положението с дезинфекцията в наводнения район.

"Първо дворовете и къщите трябва да се отводнят, след това да се почисти тинята и чак след това да влязат специалистите по дезинфекцията", обясни Христосков. 

Кметът на Мизия Виолин Крушовенски благодари на Бакалов за решението да се постави полицай на всеки язовир, защото в града има притеснения, че продължава неконтролирано изпускане на язовири, което по думите му е основната причина за вълната, заляла града.

"Не мога да обясня на съгражданите си, че е валял дъжд с риби. Ясно е, че са прелели язовири. Имаме сведения за разрушени диги и преливници. Посочването на виновници няма да изрине калта и да потуши скръбта на хората, но поне ще се знае, че гражданите на Мизия са залети, защото някой друг го е направил", подчерта кметът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!