Защо е важно да посещаваме спа център през зимата?

OFFNews 22 ноември 2020 в 09:46 606 0

След серията от почивни дни рутината и ежедневните задължения отново вземат превес над моментите на релаксация и спокойствие през зимата. Мнозина от нас пренебрегват грижите за здравето и красотата, вглъбени в тревоги и проблеми. Преди да позволите на стреса отново да ви завладее, помислете за един отпускащ спа ден. Не пропилявайте свободното си време с безсмислени занимания и се отдайте на заслужена почивка без излишни угризения. За да ви убедим в значимостта на уелнес услугите, сме ви подготвили няколко наистина добри причини защо да отскочите до близкия спа център през зимата.

За повишаване на доброто настроение

Много култури обвързват спа процедурите с форма на алтернативна медицина. Различни изследвания показват, че отпускащите терапии имат положителен ефект в преодоляването на чувството на безпокойство и хронична депресия. Професионалните терапевти използват специфични техники, с които въздействат върху определени точки от тялото и блокират сигналите на тревога в мозъка. Плавните и нежни движения отпускат мускулатурата и възстановяват енергийния баланс. Малко известен факт е, че масажът стимулира отделянето на хормона серотонин, който е отговорен за щастието и доброто настроение. След всяка процедура тялото е заредено с енергия, а умът – изчистен от всички негативните мисли. Неслучайно след отпускащ спа ден се чувстваме спокойни и щастливи дни наред.

За възстановяване на кожата през студените месеци

Грижите за кожата са ежедневно задължение на всеки човек, особено през зимата, когато тя е суха и отпусната. Вследствие на ниските температури, мразовития вятър и повишеното ниво на прахови частици във въздуха, кожата бързо губи своя блясък и жизненост. Затова е добре да заложите на утвърдена марка козметични продукти с доказано добри резултати. Такава е коректно препоръчаната козметика за домашно ползване или хидратиращата процедура за лице на Biologique Recherché. Благоприятно въздействие върху чувствителната кожа през зимата оказва също приятна спа процедура в хамам, последвана от хидратираща маска, терапия за тяло или дори масаж със затоплено бадемово масло. Всяка терапия в турската баня започва със затопляне на тялото с цел засилване на кръвообращението. След това се преминава към ориенталски пилинг или ексфолиращи продукти. Те помагат за отстраняване на повърхностния слой мъртви клетки и ефективно премахване на замърсяванията по кожата. След като лицето и тялото са възвърнали своя свеж и гладък вид, се практикува и масаж по избор за подобряване на общия тонус на организма и еластичността на кожата.

Един от често срещаните кожни проблеми през зимата са запушването на порите и появата на упорито акне. Спа центърът предлага решение и за тези проблеми. Престоят в затоплено парно помещение като сауна или парна баня помага за отваряне на порите по кожата и почистване на натрупаната мръсотия в дълбочина. Влажният въздух разширява кръвоносните съдове и стимулира притока на кръв към лицето, което прави кожата сияйна и блестяща.

За затопляне на тялото през зимата

В мразовитите снежни дни е трудно да си представите различно облекло от дебело зимно яке, пухкав шал и шапка. За щастие, в спа центъра винаги е много топло и уютно, освен това се налага да носите единствено бански костюм. Изисканите спа комплекси предлагат разнообразие от уелнес услуги, с които за затоплите цялото цяло и бързо да забравите за отрицателните температури навън. Джакузито е с температура на водата около 36 градуса, а температурата в сауната може да достигне до 100 градуса. Спа центровете разполагат и със затоплена зона за релакс, където приятно да се отпуснете с книга в ръка или любимо топло питие. Част от масажите в спа центъра се изпълняват с помощта на затоплено етерично масло, горещи камъни или билкови торбички. Те доставят блажено удоволствие на тялото посредством едновременното действие на затоплените предмети или масла и деликатните масажиращи движения на терапевта.

За засилване на имунитета

Спа терапиите засилват имунната система на организма и по този начин тялото става по-устойчиво на вируси. В лечебните масажи се използват медицински похвати, които успешно повлияват състоянията на дискомфорт и скованост. Специфичните масажни техники засилват активността на белите кръвни телца и по този начин се увеличава способността на организма да се бори с вирусите и бактериите. Масажната терапия укрепва имунната система, бори се срещу редица заболявания и облекчава техните симптомите. Като средство за алтернативна медицина се препоръчва парната баня, защото допълва лечението на редица здравословни неразположения и заболявания. Изкуственото повишаване на телесната температура в помещението оказва благоприятно влияние върху стимулирането на имунната система.

За бягство от ежедневието

Обикновено свободните часове през зимата прекарваме на дивана у дома или излежавайки се в леглото. Прекъсването на тези седмични „ритуали“ може да внесе доза свежест и истинска радост, ако са заменени с приятни и релаксиращи процедури. Съветваме ви да помислите за спа ден, отдаден на релаксация и грижи за собствения комфорт и наслада. Представете си горещо джакузи с шампанско в ръка и приятен аромат на рози във въздуха или разкрасителна спа терапия в компанията на близка приятелка. Нарушете рутината и се потопете в топла и магическа атмосфера, в разгара на лютата зима.

Ако сме ви убедили в ползите от посещението на спа центъра, съветваме ви да не правите компромис с качеството и да избере луксозния спа център Este Fitness & Spa. Той е символ на първокласно обслужване и безупречен професионализъм, които отговарят на най-високите световни стандарти. Насладете се на неповторимо спа преживяване, където ще се откъснете от ежедневието и ще забравите за дълго всички грижи и проблеми.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови