Започва кандидатстването за европейски стипендии

OFFNews Последна промяна на 27 ноември 2017 в 12:29 6010 0

Снимка Pixabay

Кандидатстването за европейски стипендии за успех и за специални постижения за зимния семестър на учебната 2017/2018 г. започна днес, 27 ноември, съобщава Министерството на образованието и науката (МОН).

Студентите могат да подават формулярите си до 14 януари 2018 г. на адрес http://eurostipendii.mon.bg. Класирането ще бъде публикувано на 8 февруари 2018 г. Пълният график с всички срокове и правила на кампанията са качени на посочената интернет страница. Могат да се намерят и във всяко висше училище.

Стипендии за успех могат да получават само студентите от приоритетните професионални направления. Размерът им е 150 лв. месечно и се изплащат средства за петте месеца от семестъра. Стипендията за специални постижения е еднократна и е в размер на 300 лв. Един студент може да получи до три такива в рамките на един семестър, като условието е да се обучава в редовна форма, независимо от специалността. Получаването на европейски стипендии става независимо дали студентите взимат стипендии и от държавния бюджет.

Това е последният четвърти семестър от реализирането на първата фаза на проект „Студентски стипендии – фаза 1“, съфинансиран от Европейските структурни и инвестиционни фондове по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014-2020. От началото му близо 30 000 студенти са получили стипендии на стойност почти 23 млн. лв., припомнят от МОН.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови