Заличават 114 адресни регистрации в Приморско

OFFNews 08 август 2023 в 14:25 2294 0

Община Приморско

Снимка primorsko.bg

Община Приморско

Община Приморско заличава 114 адресни регистрации след проверки и подадени сигнали, предаде БНР. 

Извършена е проверка по сигнал на три адреса в града, която е установила пет нови регистрации през последната година, като три от тях са на новородени

Хотелиери и почивни бази също могат да подадат искане за дерегистрация на настанени, които вече не пребивават там.

Общината стартира незабавно процедури за дерегистрация на 114 граждани по постоянен и настоящ адрес в съответствие с констатациите на две проверки на компетентните институции, които през последния месец са установили несъответствия.

Целта на проверката, която обхваща период от една година, е да се идентифицират потенциално проблематични казуси преди предстоящия местен вот през есента. Това е обичайна практика в Приморска, както и в общините в цялата страна, в периода преди провеждане на избори.

В резултат на тази проверка и изготвения протокол има установени 10 адресни регистрации, които не отговарят на законовите изисквания.

Предприети са мерки по дерегистрация. 

Втората процедура е стартирана по сигнал от органите на МВР, подаден в общината, както и по заявление на собственик на жилищен имот, който демонстрира желанието си определени лица да бъдат дерегистрирани от адреса, тъй като вече не живеят там.

Издадена е заповед от кмета за назначаване на междуведомствена комисия, включваща представители на общината, областната администрация Бургас, Териториалното звено на „ГРАО“-Бургас и районното управление.

Полицаи са извършили физическа проверка на тези адреси и са снели сведения от собствениците на жилищни имоти.

Според официално подадените констатации от МВР общо за трите адреса се установява, че на мястото на регистрацията си не живеят 104 граждани.

Става въпрос за регистрации, които са направени от 1980 година насам, като около половината от тези 104 лица са били непълнолетни към момента на регистрацията. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика