За първи път след 60 г. в родопско село проплака бебе

OFFNews 29 август 2022 в 11:34 1485 1

Константин и Константина Стоянови

Снимка Скрийншот

Село Върбово има трима постоянни жители, момиченцето е четвъртият

За първи път от 60 години насам в родопското село Върбово проплака бебе. Населеното място има едва трима постоянни жители, а бебето Белослава е записано като четвъртия. Родителите му Константина и Константин Стоянови са IT специалисти, които са се заселили във Върбово преди три години.

Белослава вече е на 41 дни. По думите на баща ѝ Константин тя се чувства добре на чист въздух. Според младата майка това, че са на село, не създава особено трудности при отглеждането на момиченцето, тъй като градът е само на час път с кола.

„В селото попаднахме съвсем случайно. Видяхме къща, която беше подходяща за стопанисване и решихме да опитаме. Преди това живяхме в София. Засега планираме да си останем тук, с пътувания до града, когато се налага”, обясниха родителите по Нова телевизия.

Тъй като имаме къща за гости социалният живот не ни липсва, идват хора с различни истории. Справяме се. Къщата е на труднодостъпно място, ходи се пеша, няма нормален път, но спокойствието на селото и дивата природа ни зареждат повече, отколкото посещението на някой бар например, казва Константин.

По думите на Константина детски градини и училища има в Широка лъка и Смолян, "при това доста добри", затова поне засега не планират след като детето порасне да се местят.

"Мястото е красиво, спокойно, децата, които идват в нашата къща за гости си изкарват добре", убедена е тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки