Временно спряха търсенено на изчезналия в Рила сноубордист

OFFNews 22 март 2021 в 19:33 2411 0

Повече от денонощие планински спасители издирват изчезналия в Рила сноубордист, съобщиха от Планинската спасителна служба /ПСС/ пред БТА. До момента няма развитие, екипите вече се прибират, посочиха от там.

Вчера малко след 17.30 часа е подаден сигнал на телефон 112 за изгубил се в планината мъж. Сигналът е подаден от човек, който го е придружавал, посочиха от ПСС, като по първоначална информация негови приятели са се опитали да го намерят сами. 34-годишният сноубордист за последно видян на пистите в местността Бодрост.

Около час след като сигналът постъпва в системата на 112, трима спасители от отряда в Благоевград са били на терен и са търсили в района на местността "Картала", където за последно е видян, казаха още от ПСС. Акцията вчера е продължила до късно през нощта и е подновена тази сутрин. В издирването днес са участвали над двадесет планински спасители от Благоевград, Банско, Разлог и София, както и две обучени кучета. Използвани са и радари, с които се локализират затрупани от лавини хора, посочиха от ПСС.

"За съжаление, нямаме никаква опция да получим координати на телефона, който между другото до преди малко все още беше работещ. Дава свободно, но никой не вдига. Това ни е голяма болка, липсата на хеликоптери е едната, тази е другата. И двете взети заедно правят една голяма липса в България. Трябва да търсим на сляпо, както се казва“, обясни пред бТВ Емил Нешев, директор "Планинска спасителна служба".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови