Военни помагат за почистването на Камено, хората изхвърлят покъщнината си

OFFNews - Бургас 30 октомври 2017 в 14:17 2981 0

Снимка OFFNews

Военнослужещи от днес помагат на жителите на пострадалите от наводнението села в Община Камено. Служителите на Министерството на отбраната почистват домовете на хората, изнасят унищожената им покъщнина.

В двете най-пострадали села, Ливада и Полски извор, изхвърлят съсипаната си техника и мебели. Дивани, спални, столове са унищожени от водата и калта, уредите са изгърмели. Покъщнината се събира в камиони и се трупа на площада в селото, от където в последствие ще бъде извозена.

И млади, и възрастни коментират, че подобно наводнение не са виждали. Никой не вярва, че подобна приливна вълна може да се образува само от дъждовете. За скъсана язовирна стена се съмнява и кметът на с. Ливада Ангел Радев, който казва, че са намирали умряла риба в нивите.

Местните жители се опитват да почистят колкото могат и улиците. Инфраструктурата е сериозно пострадала, но целият размер на щетите в общината ще бъде изчислен през тази седмица. Само в Ливада са пострадали над 50 къщи.

Хората имат нужда от помощ, призовава кметът на селото:

Най-вече се нуждаят от хладилници, печки, пералните им… Всичко е изхвърлено отвън, от домовете, които са наводнени. Нямат нищо. Поне хладилници, където да си сложат храната. И мебели“, каза Радев.

В село Полски извор има и къщи, които се нуждаят от възстановяване, необходими са строителни материали.

Дезинфекция, заради загиналите животни, започна и в Камено, и в Община Бургас. В Бургас, приоритетно се работи в село Равнец, а днес бе отменено частичното бедствено положение.

Регионалното депо в Братово все още не функционира, след като защитната му дига пострада при силния дъжд. Няма опасност от екокатастрофа, възстановителните дейности продължават. Общините са организирали временни площадки за съхранение на отпадъците, а промишлените се транспортират към депото в Созопол.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!