Официално: Три са жертвите на пороя, издирва се още един човек

Последна промяна на 25 октомври 2017 в 12:53 3422 1

​По данни към момента, трима души са загубили живота си; Продължава издирването на един човек от село Полски извор, съобщиха от МВР.

Към 12.00 часа, в спасителните действия след проливните валежи участват осем пожарни автомобила, влекач, челен товарач, както и по един водолазен екип и един всъдеход "Амфибия" от РДПБЗН - Бургас и Варна – общо 64 служители на „Пожарна безопасност и защита на населението".

Засегнатите от наводнението населени места в Бургаска област са селата Камено, Константиново, Братово, Ливада, Равнец, Черни Връх, Полски извор, Тръстиково, както и южните квартали на Бургас.

Евакуирани са били трима бедстващи жители на селата Братово, Равнец и Черни връх.

Затворени за движение са пътят за село Извор, поради преливане на реката, както и пътят кв. Долно Езерово - село Братово.

В община Карнобат екипи на пожарната са се отзовали на 9 сигнала, работата по които вече е приключила. Река Велека продължава да прелива в село Кости, община Царево, наводнен е площадът на селото.

По данни към 12.00 часа, трима души от селата Ливада, Равнец и Полски извор са загинали. В село Полски извор продължава издирването на един човек.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!