Внимавайте: Жълт код за силен вятър в 14 области

OFFNews 03 февруари 2024 в 17:37 1891 0

време
Ето в кои области е обявен жълт код за силен вятър.

Жълт код за силен вятър е обявен за неделя в 14 области на страната.

Предупреждението е в сила за София област, Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Русе, Разград, Ловеч, Габрово, Търговище, Сливен, Пловдив, Пазарджик, показва сайтът на НИМХ.

През нощта ще преобладава ясно време, след полунощ с разкъсана висока облачност. Ще продължи да духа запад-северозападен вятър, ще е предимно умерен. Преобладаващите минимални температури ще са между 0° и 5°, в София – около 2°.

Утре ще бъде ветровито, с умерен в много райони и силен запад-северозападен вятър. Облачността ще е променлива, вечерта намаляваща до предимно ясно време. Ще бъде почти без валежи. Максималните температури ще са между 9° и 14°, в София – около 10°.

В планините ще е ветровито. Ще духа силен, по високите и открити части и временно бурен северозападен вятър. Облачността ще е предимно значителна, на отделни места със слаби снеговалежи, но заради силния вятър има условия за виелици и снегонавявания. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра – около минус 2°.

Над Черноморието облачността ще е значителна, но валежи са малко вероятни. Привечер облачността ще се разкъса и ще намалее. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 8° и 12°. Температурата на морската вода е 6-7°. Вълнението на морето ще е 2 бала.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!