Quantcast

Вигенин: Българите няма защо да ходят в Англия, тук става все по-хубаво

OFFNews Последна промяна на 18 януари 2014 в 14:33 4009 17

Кристиан Вигенин
Кристиан Вигенин

Българите нямат причини да отиват във Великобритания, защото икономическата ситуация в България се подобрява. Това заяви външният министър Кристиан Вигенин пред радио Би Би Си.

Оценките ни показват, че няма да има увеличение на българските имигранти на Острова. Няма икономически или социални причини за това, категоричен е Вигенин.

Ще има българи, които ще идват във Великобритания, но те няма да бъдат повече от обичайния брой от последните няколко години, допълни министърът.

Виждаме ясни признаци за възстановяване на българската икономика, създават се и нови работни места. Не всеки българин е готов да напусне страната си и да замине в чужбина, посочи Вигенин.

Неоснователни са страховете от наплива на български и румънски имигранти във Великобритания след свалянето на ограниченията за работа в ЕС. По думите му гражданите на двете страни са станали жертва на предразсъдъци, породени от проблемите, възникнали при предишното разширяване на ЕС.

Не беше справедливо нашите граждани и особено онези, които вече са на Острова, да бъдат третирани по този начин. Различните коментари от политически сили и медии през изминалата година, както и предприетите ограничителни мерки за имигрантите, създадоха известни негативни чувства към България. Сега виждаме, че всички тези страхове са били безпочвени, категоричен е външният министър.

Не може да се гарантира на 100%, че всички хора, идващи във Великобритания, са там, за да работят, но не може да се каже, че всички отиват с идеята да злоупотребяват с британската социална система, подчерта Кристиан Вигенин.

Надявам се, че предстои много по-реалистичен дебат относно миграцията и свободата на движение на хора в ЕС, каза още той.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16.02 2015 в 19:16

Любовника на Станишев

16.02 2015 в 14:28

На него може и да му става все по хубаво, откакто е във властта.

22.01 2014 в 14:06

По-хубаво става, ами. Истински гейрай.

21.01 2014 в 11:06

Този тъпет, като не може да каже нещо смислено, поне да мълчи.

19.01 2014 в 00:35

o_sando,
1.алилуя на някого или на нещо–хваля,славословя някого; 2.скоро ще чуя алилуя–няма да живея дълго,ще умра...
Кое от това си имал впредвид ?

18.01 2014 в 22:00

...пожелавам му да е министър и през 2134г.
На министерство, пълно с Тъмнокожи, хъхрещи единствено "майчин" език, дипломатически кадри!
Външният - наааааа! - Меее-шеее-реее-тоооо - МИНИИИИСТЪР! Алилуя!

18.01 2014 в 19:07

То нещо смислено някога чуло ли се е от устите-клоаки на промитите комунистически пачаври.... Освен да лъжат и да крадат нищо друго не знаят... Измекяр!

18.01 2014 в 17:51

И тоя педерунгел упорито се придържа към опорните точки на Партията , които гласят денонощно да се повтаря ,че положението в БГ се подоброява и икономиката се "възражда". Това е все едно да повтаряш, че всичко с кораба е наред , когато водата ти е вече до носа и всеки момент ще потънеш.
Разбира се , педерунгелът вижда света в розово през тъмните стъкла на мерцедеса , но пък той си е платил кефа с много лизане на задници, с много мълчание, угодничество и мижитурство. Така се отблагодарява Партията на добричките си и послушни чеда.
Иначе, , Вигенин е един от най-големите олигофрени в БКП. А ако му отворят пърдялника ще изтекат поне две кила сперма.Чувала съм,че пишката му колкото химикалка.

18.01 2014 в 17:09

От един месец си търся работа в област в която работя от 6 години. Не е заради стаж, следователно Н Я М А Р А Б О Т А ! ! !

18.01 2014 в 16:54

Боже, боже!Напушило се е това момче.