Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Вече над 200 гасят Рила, огънят продължава да бушува

OFFNews 25 юли 2015 в 12:16 2769 1

Снимка БГНЕС

Добрата новина, е че е спряно разпространението на пожара край Рилския манастир. Това каза директорът на ГДПБЗН главен комисар Николай Николов, цитиран от "Фокус".

По думите му, засегната площ е от 100 до 120 декара, като точната площ ще се уточни, когато се извърши замерване GPS.

Николов уточни, че информацията, че е спряно разпространението на пожара не означава, че огънят е спрян. Към този момент огнените стихии са овладени в три посоки: запад и юг към Рилската света обител и север към билото на планината, критичен остава западният участък, който към този час започна да се облива от двата хеликоптера на Българската армия, които се включиха в гасенето, обясни Николов.

Директорът на ГД ПБЗН добави, че общо 291 души са на терен и имат задачата да загасят пожара, като 231 от тях са на мястото на пожара. главен комисар Николов уточни, че 60 души от пожарните в Перник и Благоевград са в готовност да се включат в гасенето на огъня.

„Все още се изчаква извикването, тъй като организационния екип не е взел решение, за изграждането на водопроводна ниша, което ще изисква много труд и усилия”, допълни главеният комисар.

Той обяви, че тази сутрин е получил обаждане от директора на „Хелиос еър”, който е заявил, че ще предостави трети хеликоптер.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!