Във Военновъздушните сили има 77 вакантни длъжности

OFFNews Последна промяна на 15 юли 2019 в 18:16 3410 0

Снимка af.armf.bg

Със заповед на министъра на отбраната е обявен конкурс за общо 77 вакантни длъжности във Военновъздушните сили (ВВС) на Република България за приемане на военна служба на лица, завършили граждански средни или висши училища в страната и в чужбина.

Свободните места са в различни военни формирования в страната – Крумово, Божурище, Шабла, Долна Митрополия, Щръклево, София и др. Търсят се шофьори, механици, оператори и др. За всички обявени позиции се изисква средно образование.

Сред изискванията за кандидатите са да са годни за военна служба; да не са осъждани за умишлено престъпление от общ характер, независимо от реабилитацията и срещу тях да няма образувано наказателно производство за умишлено престъпление от общ характер; да нямат друго гражданство; да не са освобождавани от военна служба поради наложено дисциплинарно наказание „уволнение” и др.

Конкурсът ще се проведе на три етапа - изпит по физическа подготовка, тест за обща култура и събеседване.

Физическият изпит е по нормативи от Единния армейски тест и включва лицеви опори, коремни преси, бягане за бързина и издръжливост. По време на теста за обща култура кандидатите трябва да отговорят на 100 въпроса в рамките на 60 минути. До събеседване се допускат онези, които имат поне 200 точки от първите два етапа.

Конкурсите за отделните длъжности и формирования ще се проведат през октомври. Подаването на документи става лично с писмено заявление чрез структурите на Централно военно окръжие по места. Към него се прилагат документите, удостоверяващи образование, професионален опит и др.

За информация може да използвате и единния телефонен номер 0700 20 407.

Въпроси може да бъдат задавани и по време на информационните борси в страната, организирани в рамките на кампанията „Бъди войник“.
Повече подробности за обявените свободни места, сроковете, начините и условията за кандидатстване може да намерите тук: https://www.mod.bg/bg/doc/obiavi/2019/20190715_Obyava_VVS_OX582.pdf

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови