В Мизия се събират доброволци за почистването

OFFNews 09 август 2014 в 10:26 2272 1

Доброволци се включиха в почистването на бедстващия след наводнението град Мизия. 

Аварийните екипи продължават с отводняването на районите, които все още са под вода. Доброволците ще почистват тинята, разрушеното имущество и боклуците в бедстващия град, казва Васил Гурев от Българския червен кръст, който ръководи работата на желаещите да помагат, цитиран от БНР.

И днес продължава отводняването на улиците, къщите и дворовете, които са под вода вече седмица. На други места ще се извозват удавените животни. Днес ветеринарните екипи ще дезинфекцират селскостопански постройки, които вече са почистени от тинята. Пощата в Мизия ще работи, за да могат пострадалите да получат еднократната финансова помощ от 325 лева. Във военно-полевата кухня за обед ще сервират грах яхния.

Инспектори от Агенцията по безопасността на храните продължават с огледите в хранителните магазини, за да оценят кои храни са годни за консумация и кои трябва да бъдат изхвърлени.

Междувременно днес от института за спешна помощ в София "Пирогов" съобщиха, че правят дарение на жителите на Мизия - дезинфектанти, течни сапуни, ръкавици и маски.

В дарението влизат 1050 броя маски, които в болницата се използват от екипите в операционната; 250 чифта стерилни ръкавици, 4 литра дезинфектант за повърхности, 2 литра дезинфектант за ръце, течен сапун 10 литра. Общата стойност на дарението е почти 450 лв.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови