В конкурса за изграждане на нова спортна сграда могат да участват само клубове и федерации

OFFNews 09 февруари 2022 в 17:05 1483 0

Снимка БТА/Архив

"2-годишното бездействие на кмета на район "Лозенец" е възмутително, а не конкурсът за нова спортна зала в двора на 21 СУ. В конкурса могат да участват само спортни клубове и федерации", заяви председателят на Столичен общински съвет Георги Георгиев.

Реакцията му е в отговор на позиция на групата съветници на Демократична България и кмета на района Константин Павлов, в която се твърди, че конкурсът се обявява прибързано.

"Още миналата година предложихме пустеещата и недовършена сграда в двора на 21 СУ "Христо Ботев" на ул. "Люботрън" да бъде превърната в модерна спортна зала за децата на София. Кметът Павлов имаше 2 години да прояви инициатива и да намери начин да възстанови сградата – за 2 години нищо. Сега, когато общинският съвет и Столична община обявяват конкурс, се получават абсурдни обвинения за прибързаност. За да пресека спекулациите, напомням, че процедурата ще е за спортни клубове и федерации. Не за инвеститори или фирми", обясни Георгиев.

Той подчерта, че не става дума за бързане, а за забавяне. "Хората очакват от нас работа, не да прехвърляме проблемите от папка в папка. Съгласен съм с твърденията на колегите, че налагам ново темпо на работа, но дълбоко вярвам, че сме на тази позиции, за да решаваме проблеми, а не да се мотаем и да губим времето на гражданите", каза Георгиев.

"За да гарантираме прозрачното провеждане на процедурата за спортната зала в двора на училището, конкурсната документация ще бъде разгледана и одобрена от общинските съветници", поясни Георги Георгиев.

След публичен конкурс спортен клуб или федерация ще има право да довърши старата сграда и да изгради модерна спортна база. Конкурсът е за безвъзмездно и срочно право на строеж срещу ангажимент за довършване и пълно оборудване на сградата. С условията на конкурса ще се гарантира право за свободно ползване на спортната зала от учениците на 21 СУ "Христо Ботев" и използването й само за спортни занимания.

Председателят на общинския съвет припомни, че през миналата година СОС промени наредбата за управление на спортни имоти в диалог със спортни клубове, федерации и спортисти.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!