Учредиха нова награда за журналистика

Александра Маркарян 27 декември 2011 в 13:45 1401 0

"София прес" е съучредител на наградата.

Нова награда за журналистика учредиха Центърът за развитие на медиите и Информационна агенция и Национален пресклуб "София прес".

Наградата е за журналистическа смелост - българската журналистика има нужда от духовни стимули и възродено достойнство, обясняват идеята си организаторите.

Номинациите са в пет категории: икономически разследвания, разследвания на криминална и организирана престъпност, разследвания по социални теми, разследване на корупция и злоупотреба с власт, коментар/позиция.

Могат да участват журналисти от всички български медии - телевизии, вестници, сайтове, блогове, издаващи на български език в България и чужбина. Материали се изпращат от 22 декември до 10 януари 2012 година на адрес: http://smelireporteri.bg.

Победителите ще получат плакет и 1000 лв. Всички наградени ще получат карти за достъп до информационни източници в България и чужбина (Дакси, Lexisnexis и др.) на стойност до 200 лв., с което да подпомогнат своята бъдеща журналистическа работа.

Ще бъде връчена и Голяма награда за смела журналистика  – плакет и 1500 лв. Победителят ще получи безплатна регистрация и възможност за участие в Европейската конференция за разследваща журналистика, която ще се проведе на 16–17 ноември 2012 година. в Антверпен, Белгия.

Церемонията по връчването на наградите за журналистическа смелост ще се състои на 12 януари 2012 г. в залата на Национален пресклуб „София прес”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови