Трамвай пристигна в София по магистралата

OFFNews Последна промяна на 11 ноември 2019 в 11:28 4627 1

Първият от 13-те нови нископодови трамваи по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г. пристигна в София по магистрала. 

Превозването на трамвая по пътя от Видин до София бе забелязано от пътуващи по това направление столичани, които веднага пуснаха снимки в социалните мрежи, озаглавени "Трамвай по магистралата". 

Превозните средства са нископодови и климатизирани, с платформа за детски колички и за хора с увреждания, разполагат със стоп бутон за слизане и звукова сигнализация за незрящи хора. Осигурено е и видеонаблюдение. Трамваите са с дължина 30 метра, като са предвидени специални места за хора с увреждания и майки с детски колички.

Новите мотриси ще заменят превозните средства на трамвайна линия №5. 

Трамваите се произвеждат от полската компания PESA Bydgoszcz SA по договор, сключен със „Столичен електротранспорт” ЕАД в края на януари т.г. Договорът е на обща стойност 44, 7 млн. лв., без ДДС. Предвидени са също доставки на резервни части, диагностично оборудване и обучение на персонала.

Договорът е част от проекта „Интегриран столичен градски транспорт – фаза II“, който се осъществява с финансова подкрепа на ОП „Региони в растеж“ 2014 – 2020 г., съфинансирана от ЕС чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X