Трайчо Трайков: Разрушаването на Седмокрилия е варварщина. Проява на много лош вкус

OFFNews 11 юли 2017 в 20:05 18490 22

Дебатът за съдбата на паметника 1300 години България, по известен като "Седмокрилия пето.....к", се разрази с нова сила след палежа на крана, който го демонтира.

В него се включи и кандидатът за президент на Реформаторския блок Трайчо Трайков.

Според него монументът не е комунистически символ, а разрушаването му - варварщина и проява на много лош вкус. За Трайков истерията около творбата на проф. Старчев е част от усилията да не се дебатира "унизителният монумент в Борисовата градина". Десният политик явно има предвид Паметника на съветската армия.

Ето какво написа Трайков във фейсбук:

"Не виждам нищо чак толкова комунистическо, нито обидно за някого в паметника 1300 години България и намирам варварщината с разрушаването му за проява на много лош вкус. Имам чувството, че някои хора са готови да разчистят и всичко друго от тази епоха, само и само да не се говори за унизителния монумент в Борисовата градина."

Под поста на Трайков се е разразил истински сблъсък на различни позиции. Много от критиците на "Седмокрилия" посочват основно аргументи от естетическо естество.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12256

22

Stamboloff

12.07 2017 в 16:15

Този път Трайков не е прав! Хората отдавна са разрушили в съзнанието си това нещо и са му дали име. Толкова. Някой да ме подсети на кой друг монумент в България обществото е дало толкова унизително име. А мурзилките тотално са се объркали в защитата му. Руснаците не обичат символите на българската държавност и вековна история. Та братушките ще се радват на разрушаването. Първосигналниците рискуват надницата и не се усещат в тази жега.

9009

20

Живко Куманов

12.07 2017 в 09:26

Кой беше Тр.Тр. и от позицията на какъв дава акъл?!

11698

13

Johann

11.07 2017 в 22:20

До червения путинупитек sottozero-30 години природно недоразумение и плод на махленски бас следвате вашите червени комунистически идеи и сега продължавате да лижете гъзовете на руските ватенки,както го правехте преди това 50 години. Най-бедната стана в Европа издържа най-голямата по територия в света Русия с годишна продукция колкото Южна Корея,но това е друга тема.Следващия път когато решиш да проявиш умствена дейност прочети няколко пъти текста преди да започнеш да ръсиш мисли.А между другото мислил ли си за емиграция в Русия,тя е точно за такива като теб Май не си проумял какво съм написал,но това е обяснимо за дебили