Целта е постигната: Отлагат демонтажа на Седмокрилия

Светослав Метанов 09 юли 2017 в 13:37 34070 6

Снимка БГНЕС

Целта е постигната: Демонтажът на паметника "1300 години България" по-известен като "Седмокрилия пето.....к" се отлага. Това съобщиха за OFFNews от столична община.

От там не се ангажираха с коментар дали пожарът от тази нощ, при който горя кранът, с който се сваляха елементите от рушащия се монумент е умишлен или не, тъй като полициейското разследване на случилото се продължава.

Няма вариант демонтажът да продължи, тъй като трябва да се намери друг кран, обясниха от общината.

Според първоначалните огледи използваното съоръжение, което е на стойност 1 милион евро, е било изключително сериозно засегнато от огнената стихия. "Седмокрилия" се демонтира от фирма "Софинвест".

"Говорим за пълна щета", каза пред OFFNews директорът на компанията инж. Чавдар Гигов.

Той обясни, че изгорелият кран е застрахован в ЗК "Армеец".

"Нямам представа какво се е случило. Отвън има ограда, а вътре - охрана. Сигналът за пожар е подаден именно от охранителя", каза още Гигов.

Според него истината за пожара би трябвало да се види от охранителните камери в парка пред НДК, тъй като и спорният паметник попада в техния обхват.

Според директора на "Софтинвест" демонтажът на монумента ще се забави с около седмица, тъй като освен намирането на нов кран сега станало трудно да се демонтира и изгорелият. 

"Това ще е трудна задача, тъй като са изгорели елементите по управлението, хидравликата и пултовете", каза Гигов пред OFFNews.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21061

6

рамбо

09.07 2017 в 22:03

И нали уж там имало ограда и денонощен пазач? Какво искат тогава?

8000

4

Кънчо Спасов

09.07 2017 в 15:49

Ето подобаващ коментар:
https://www.youtube.com/watch?v=Y2CB1NTgc84

12678

2

ovgun

09.07 2017 в 14:53

И какво стана сега, 1/2 милион за демонтаж и 2 милиона щети в името на политическите пропаганди и шепа фанатици от двете страни. Е това е България - винаги разкрачена и само*яща се с петох*йници.