Трайчо Трайков: Премахването на количка, която продава кюфтета, може да отнеме години

Подземната инфраструктура на София е страшна бъркотия, смята той

OFFNews 18 февруари 2021 в 10:33 8802 0

Премахването на незаконни обекти отнема много време, много преписки хвърчат. По-опростен механизъм би помогнал нещата да се случват по-лесно, заяви кметът на столичния район "Средец" Трайчо Трайков пред БНР по повод скандала с убитото след токов удар момче и спора за будката пред болница "Св. Иван Рилски"

Трайков обясни, че например процедурите по премахване на количка, която продава кюфтета на ъгъла, може да отнеме години. "Има плод–зеленчук, който е разположен в автобус. Той си стои паркиран в синята зона, плаща си годишна винетка, с едни спукани гуми и не може да бъде премахнат. Човекът си е платил всичко, стои си и няма параграф, по който да го изгонят оттам", бе категоричен Трайков.

Според него, когато са въвлечени много звена, ако един не действа достатъчно бързо или саботира, нищо не става. Освен това постоянно има някой, който се опитва да заобиколи правилата.

"Има всякакви системи за вътрешен и външен контрол, но всичко е затиснато с ужасна бумащина", подчерта Трайчо Трайков.

На площад „Св. Неделя“ са премахнати няколко незаконни будки, но една от тях била на църквата, която отказвала дори да си приеме кореспонденцията, даде друг пример той.

Кметът на район "Средец" предлага да се оптимизира режимът на регулация за преместваемите търговски обекти.

Подземната инфраструктура в София е страшна бъркотия, заяви още Трайчо Трайков. "Всеки признава на четири очи и извън протокола, че нещо е извършено не съвсем както трябва", но нищо не прави, бе категоричен той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!