Теодосий Теодосиев: Няма да лъжа родители, че децата им знаят

OFFNews Последна промяна на 07 юли 2015 в 16:17 22331 42

Теодосий Теодосиев

„Няма да лъжа ученици и родители, че децата им знаят. Предпочитам тук да получават двойки, отколкото в университета".

Така учителят на златни медалисти по физика и носителят на приза Мъж на годината за 2014 Теодосий Теодосиев отговори на нападките на родители, че пишел тройки и не преподавал по учебник.

„Защото ако един доктор излъже пациента, че е здрав, той може малко да поумре", заяви шеговито физикът пред BGNES.

Той беше категоричен, че не се гневи на хората, застанали срещу него.

Днес пред училището в Казанлък се събраха родители и ученици, които изказаха своята подкрепа за учителя. "Ако не беше Тео, не знам кой друг учител би дал това образование на дете ми", категорична беше една майките.

Днес вече групата срещу Теодосий Теодосиев в социалната мрежа е изтрита и протестиращи няма.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10.07 2015 в 18:02

Гледах репортажа по ТВ.Макар да не живея в юказанлък ,всъщност съм родена в този град и до тази гимназя.Тези родители са заинтресовани да следят успеха на децата си...ит.н. ...ОК.Но липсата на оценка цяла година...също е трябвало да им говори нещо.Защо не са се заинтересували по-рано...Тео си каза...не пиша 2-ки ,защото са интелигентни деца и им давам шанс да учат.Ако беше писал двойки през годината и една 6-ца ..средният успех ще е 4...или 3...,а нтой казва-те са интелигентни деца ,но мислят ,че може и без да учат и бедз да знаят.Така ,че родителите ако наистина контролират децата си....много по-рано е трябвало да се поинтересуват защо децата им нямат оценка.
Факт е ,че образованието вБГ е сринато.По-лесно се влиза в университет ,отколото в детска градина....

09.07 2015 в 11:52

Ами истината е че в образованието трябва реформа.
Аз лично мнооого мразех тази физика... избутах "со зор" някаква тройка и бях доволна от нея... не я заслужавах писаха ми я за старание...
Защо децата да нямат право на избор, да отписват някои предмети, за които видно нямат качества и възможности, и да наблегнат на други, за които имат способности и желание...
Евала на Теодосиев, Велик учител.... но няма как да научи всички, дори и да иска... има деца които няма да вържат дори 1 физичен закон, каквото и да ги правиш... което не означава, че децата са глупави... може да имат способности в други науки....

09.07 2015 в 00:00

'
Основен проблем е липсата на вярно самосъзнание !

друг - Гледането в чужда паница ...


друг - и аз искам

и аз искам да стана космонавт
или коремен хирург
ама хем да съм тъп
и хем да съм мързелив

08.07 2015 в 19:30

Един човек читав ще се намери да ни е гордост и да образова децата безплатно и веднага ще се намерят посредствени хорица, маргинали и злобари, които ще се опитат да го изцапат. Що бе хора? Като не ви харесва Теодосиев, ами сменете училището. Този човек е световно признат, а вашето дете явно е непригодно за тази среда. Ами проблема си е ваш.До кога посредствеността ще определя живота ни?

08.07 2015 в 16:05

Този проблем може да се реши единствено, ако директорът на ПМГ се съгласи да покаже записите от видеонаблюдението.Ако пък има и звук ще е прекрасно.И уверявам ви, много ще се изненадате.Картинката ще се окаже обратната на пропагандирата от медиите. Дамянов, обаче няма да се съгласи, защото истината ще лъсне и ще се наложи да обяснява защо не е реагирал навреме.Защото родителите неведнъж са искали разглеждане на проблема и то от години наред.И не става въпрос само за двама трима, а за 90%.

08.07 2015 в 11:19

Тук темата е малко по-широка, за кого трябва да работи образованието, за най-добрите ученици, за най-слабите или за средните. Разбира се училищата варират по средно ниво, но това непроменя нещата.
Дълги години мислех, че трябва да се насърчават най-добрите донякъде и поради личен опит, но от гледната точка на средната ми възраст днес съм убеден, че критерий трябва да е средния ученик. Целта трябва да е обикновенните ученици да получат адекватни знания, които съответстват на нуждите на живота. И да бъдат оценени на база на тези придобити знания и най-вече на база на способността им да мислят и да ги използват пълноценно.
А за най-добрите ученици, трябва да се създат условия да развиват таланта си (който рядко е във всички области), например спецшколи, СИПове и т.н. както се казваха по мое време. За по-слабите деца трябва да се намери начин да бъде подпомогнато учението по подходящ начин.
Това което г-н Теодосиев прави е аналогично на това учител по физкултура, да обяви норматив за 6-ца 50 набирания, а за тройка 20. Сега в нашия клас имаше двама души, които можеха да направят 50 набирания, единият стана военен, другият катерач. нО не това е целта, критериите трябва да са ясни.
Помня в училище имаше учителка по химия, която беше решила, че трябва да преподава на осмокласниците квантова химия, и ги тормозеше с контролни и двойки. А те горките съвсем логично не вдяваша съвсем, защото: 1. за да сванеш повърхностноквантовата химия, трябва да имаш малко понятие от анализ и линейна алгебра; 2. защото тя самата реално нямаше адекватни знания в областта и не схващаше за какво иде реч. Имаше няколко души които стигнаха и до международни олимпиади, но то беше въпреки нейните усилия.

08.07 2015 в 11:06

Теодоси найстина не става за учител,няма какво да се лъжем по разни журналистически прехласвания,дори и дядо на годината да го направите ,той не е човекът за пример.Даже ако беше някъде на запад щяха да го изхвърлят отдавна за връзки с ученички ,но това е друга тема.Родителите са прави,че не преподава систематично и по учебника и затова децата не могат да се ориентират какво се иска от тях.Не може в 8-клас да ги караш да извеждат интеграли или да решават диференциални.Като е толкова отворен тео що не стана толкова години университетски преподавател.А заслугите са му че намира свити послушни момченца със амбициозни родители , и след денонощно решаване на задачи,повтарям задачи,успяват да покрият точки за златен медал.Точки защото всеки получил определен брой точки получава медал.От последната олимпиада златните медали са ако не се лъжа 29.Ами направете го светец преди да го осъдят за педофилия и да се приключва с тази тема най-сетне,че на всичик омръзна дебилната му усмивка.Между другото аз съм негов не лош ученик от така наречената физическа паралелка - имам 5 по физика.

08.07 2015 в 06:16

Самочувствието на децата се възпитава от родителите,г-н ,,интелигентен,,Ха-ха...Учителите не са виновни затова,че има и деца,на които не им върви с ученето,но видиш ли и на тях 6-ци...да не ги потискаме дечицата.:D

08.07 2015 в 01:26

Не съм бил от любимците му, през годината ако видех 3 удрях дупето в тавана и т.н. . Тео УЧИ децата! В момента, в който стъпих във ВУЗ, разбрах колко е лесен предмета, ОСЪЗНАХ какво ме е научил, разбрах защо вс беше трудно... за да бъде по-лесно в бъдеще.

08.07 2015 в 00:24

Не съществува по-страшно явление във вселената,от прост българин с достъп до мрежата.Доказано!