Техническият университет в София отваря лабораториите си за ученици и кандидат-студенти

OFFNews 14 март 2019 в 07:00 2070 0

Днес Техническият университет в София отваря врати на лабораториите си за ученици и кандидат-студенти в рамките на своите "Дни на отворените врати" - инициатива, която ще продължи и утре.

Посетителите ще могат също да се запознаят с условията и специалностите, да разберат какви са перспективите им за професионално развитие, ако изберат да учат в ТУ.

От ТУ канят всички с интерес към инженерните науки от София и страната, както и всички, които искат да разгледат университета. За тях ще са отворени лаборатории по оптоелектроника и оптични комуникации, видеокомуникации и технологии, електрически апарати и релейна защита, виртуална реалност, мехатроника и информационна техника, технология на машиностроенето, металорежещи машини, електронна микроскопия, химия, автоматизирано проектиране в електрониката и микроелектрониката, импулсна, цифрова и микропроцесорна схемотехника и много други. Преподаватели ще демонстрират съвременни системи и технологии в областта на компютърните науки, електрониката, телекомуникациите, машиностроенето, транспорта и други научни направления.

Техническия университет - София има най-високата оценка при институционалната акредитация - 9,56, получавана досега от висше училище в България. Според Рейтинговата система на висшите училища в България за 2018 година, Технически университет-София е първенец в шест най-престижни направления: „Електротехника, електроника и автоматика“, „Енергетика“, „Комуникационна и компютърна техника“, „Машинно инженерство“, „Общо инженерство“, „Транспорт, корабоплаване и авиация“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови