Цветлин Йовчев: Твърденията, че 1000 души са подслушвани по "Червей", са лъжа

OFFNews 17 септември 2016 в 09:42 4616 2

Цветлин Йовчев: Твърденията, че 1000 души са подслушвани по

Твърденията, че съм казал, че има 1000 души, подслушвани в продължение на 300 дни са лъжа.

Това каза пред Агенция „Фокус” бившият вътрешен министър Цветлин Йовчев. Той коментира мотивите на съда по делото "Червей", в които е посочено, че в показанията си той посочел, че по разработката са подслушвани 1000 души. По делото бившият председател на Софийския градски съд (СГС) Владимира Янева получи условна присъда от 1 година затвор.

„Бях изненадан от това, което вчера прочетох в медиите. Категорично искам да заявя, че твърденията, че аз съм казал, че има 1000 души, подслушвани в продължение на 300 дни не отговарят на истината, те са лъжа и може да се провери много лесно”, обясни Йовчев. „Това, което казах в съда беше в присъствието на десетки журналисти, а и много лесно може да се провери като изиска стенограма от съдебното заседание. Всеки адвокат разполага с такава и биха я предоставили на всеки, тя е явна”, добави той. „Наистина не знам на какво се дължат тези внушения, които бяха направени от някои ваши колеги. Но ако има публикувани такива мотиви, които излизат от съдебната система, то наистина, който е допуснал грешка би трябвало да направи необходимото да се коригира и да се извини, защото по този начин ме замеси в една изключително неприятна политическа интрига”, коментира още бившият вътрешен министър.

Йовчев заяви, че това е част от някаква поредна политическа интрига и намесването на името му в нея цели да придаде тежест на една иначе абсолютно безумна и несъстоятелна теза.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови