Цветан Василев обмисля варианта да иска политическо убежище (обновена)

OFFNews Последна промяна на 18 септември 2014 в 13:46 6505 14

Цветан Василев

Снимка Николай Кръстев/БНР

Върху мен се оказва неуправляван по своята сила натиск.

Банкерът Цветан Василев обмисля варианта да иска политическо убежище в Сърбия. 

Това съобщава БНР като се позовава на думи на Василев, който днес се яви в полицейското управление, където трябва да се подписва всеки ден в изпълнение на наложената му мярка "подписка". 

"Върху мен се оказва неуправляван по своята сила политически натиск", казал Василев пред репортер на БНР. Банкерът обяснил, че е обмислял варианта за политическо убежище в Сърбия, но все още не е решил как да постъпи. Той потвърди, че процедурата по екстрадирането му официално е започнала и ще изчака да мине законовият срок. 

Василев обясни, че няма да се завърне доброволно в България и ще изчака цялата процедура по своята екстрадиция, която може да се проточи до една година.

"Нямам сигурност за нищо. Чувствам се предаден от всички", коментира още на влизане в управлението Василев, цитиран от ТВ7. Най-големите марионетки, според него, са управителят на БНБ Иван Искров и бившият премиер Пламен Орешарски.

Ако бъде екстрадиран от сръбските власти, банкерът Цветан Василев ще бъде задържан за 72 часа в ареста, стана ясно днес след заседание на Апелативния съд в София. 

Пред журналисти българският адвокат на банкера Константин Симеонов каза, че не поддържа връзка с него и не знае към момента какво прави клиентът му. 

„Не знам какво прави. Той е пълнолетен гражданин и би трябвало сам да си носи отговорността за нещата, които прави. Аз се занимавам с наказателното му дело и нямам намерение да му готвя, или нося закуска”, обясни пред журналисти Симеонов. По думите му комуникацията с клиента му е затруднена, защото има съмнения, че телефоните им се подслушват.

Адвокатът обясни още, че нужните документи за екстрадирането на Василев все още не са предоставени на сръбските власти. По думите му, въпреки това, процедурата вече е задействана. 

Днес стана ясно още, че от две седмици има сериозна заплаха за живота на Василев. Симеонов намекна, че информацията е оперативна. Въпреки заплахата обаче, Василев не се движи с охрана, а адвокатите му не са подавали жалба до полицията.

От думите на адвоката днес стана ясно още, че днешното съдебно решение, което е окончателно, сериозно ще се отрази на поведението на клиента му по процедурата за екстрадиране. Симеонов припомни, че готовността на банкера да дойде доброволно в България е обвързана именно със сваляне на 72-часовото му задържане, защото Василев имал друга работа - оздравяването на КТБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

19.08 2015 в 18:32

Търсите ли за заем? Или са ви отказва заем от банка или финансова институция за една или повече причини? Имате точното място за вашия кредит решения точно тук! Елина Johnson заем фирма ние сме ограничени в раздават кредити на фирми и физически лица при ниска и достъпна лихвен процент от 2%. Моля, свържете се с нас от днес електронна поща чрез elinajohnson11@hotmail.com

19.09 2014 в 13:53

Ами той, юристът, поканен онзи ден по БТВ в предаването "Лице в Лице" на Цветанка Ризова обясни вероятния сценарий.
Цацаров отправя препоръки в стил на разпореждания към БНБ. Сръбският съд приема това като намеса на прокуратурата, застрашаваща обективността на процеса и затова решава да не предаде Цветан Василев на Българското правосъдие.

19.09 2014 в 09:35

Човек с едно голямо "Ч". Човечен и с нюх към Чужди пари.

18.09 2014 в 23:00

Мда, и да проговори и да не проговори, ще си остане жива мишена до края на живота си, който не ми се вижда много дълъг.

18.09 2014 в 20:49

Да Вярвам му, защото го познавам като голям човек.Човек с главно "Ч".Той е там където държавата лисваше или просто беше една затръшната врата за хората в нужда.Силен, умен и много човечен.Сигурна съм, че ще справи с предателите и враговете си и ще ги тушира с ум, защото това няма как да му отнемат.

18.09 2014 в 20:48

Той икономическо си има !?!

18.09 2014 в 19:09

Аз ако съм на мястото на Цветан Василев ще разкажа в най-големи подробности за всички взаимовръзки между "партиите", руските и американските фондове и българските олигарси. Това отдавна не е никаква тайна, но разказано като факти и обстоятелства от голям банкер и пряк участник в събитията ще отрезви народа. Имаме тежък дефицит на Истина.
Много хора смятат, че ако Цветан Василев проговори, с партиите е свършено. Ами айде де. През 1934 година НАПРАВО СА ГИ ЗАБРАНИЛИ СЪС ЗАКОН. Те и без това го търсят да го убият за да не проговори. Аз мисля, че ако разкаже цялата истина за ДПС-ГЕРБ-БСП вече няма да има смисъл да го изфиткат. Па може и някой по-нервен българин като Осман Енимехмедов да ни оттърве от тези изедници, носещи прякора "политици"

18.09 2014 в 17:24

Обази Боже от таквиз порочни мисли!
По-скоро лека проверка дали не си задрямала и да четеш по диагонала кой какво пише. :))))))
Иначе другарко Станчева, само най-хубави неща Ви пожелавам. Ако с нещо можем да помогнем за повишаване на настроението сме насреща. Все пак работния ден още не е свършил.

18.09 2014 в 16:54

Къцко ,бре,
ние и за Б.Б. няма да страдаме... що си мислиш ,че ни разваляш рахатя? Ич биля!

18.09 2014 в 16:32

Ами да добавим тогава към тия двамцата още едно - tzv.tzv. та белким заемите тогава страна?
Ако този не ви е по душа можем да го заменим с bi-bi.