Цветан Василев влиза в ареста за 72 часа, ако бъде екстрадиран

OFFNews Последна промяна на 18 септември 2014 в 12:00 3107 1

Цветан Василев
Цветан Василев

Ако бъде екстрадиран от сръбските власти, банкерът Цветан Василев ще бъде задържан за 72 часа в ареста. Това реши днес Апелативният съд в София, който заседава по жалбата на Василев срещу прокурорското постановление за задържането му. 

Втората съдебна инстанция потвърди решенията на Софийския градски съд (СГС), като отхвърли жалбата на адвокатите на банкера. 

Решението на втората инстанция е мотивирано със същите аргументи, на каквито се позова и първоинстанционният съд - за да има произнасяне по задържането, то трябва да е осъществено на практика.

Така мярката за процесуална принуда и задържане от 72 часа остава в сила и Цветан Василев следва да бъде задържан от българските власти, стига да се озове в България.

Тези действия на съда ще окажат влияние върху действията на Цветан Василев оттук нататък, коментира адвокатът му Константин Симеонов, намеквайки, че ако клиентът му не бъде екстрадиран, няма да се върне доброволно в България.

Според адвокатите на Василев заяви, че готовността му да се върне доброволно в страната е обвързана със 72-часовото задържане, защото той имал и "друга работа" – оздравяване на КТБ. Констанин Симеонов обясни, че не се е чувал с Василев, защото имал опасения, че разговорите им се подслушват. Адвокатът каца още, че от две седмици има сериозна заплаха за живота на клиента му. 

За пореден път премиерът Георги Близнашки призова Василев да се върне доброволно в страната. „Потвърждавам своя призив да се прибере в България. Той трябва да се върне и да съдейства на правосъдието за бързото изясняване на ситуацията в и около КТБ. Той е длъжен да го направи. Залогът е огромен и той трябва да се върне в България и да поеме своята отговорност”, каза пред журналисти премиерът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18.09 2014 в 19:17

Аз ако съм на мястото на Цветан Василев ще разкажа в най-големи подробности пред прокурор и съдия за всички взаимовръзки между "партиите", руските и американските фондове и българските олигарси. Всички знаем, че политиците не правят нищо друго освен да продават българските интереси на чужденци и да грабят народната пара. Народът винаги е бил от страната на булката. Това отдавна не е никаква тайна, но разказано като факти и обстоятелства от голям банкер и пряк участник в събитията ще отрезви народа. Имаме тежък дефицит на Истина.
Много хора смятат, че ако Цветан Василев проговори, с партиите е свършено. Ами айде де. През 1934 година НАПРАВО СА ГИ ЗАБРАНИЛИ СЪС ЗАКОН. Те и без това го търсят да го убият за да не проговори. Аз мисля, че ако разкаже цялата истина за ДПС-ГЕРБ-БСП-и т.н. вече няма да има смисъл да го изфиткат. Па може и някой по-нервен българин като Осман Енимехмедов да ни оттърве от тези изедници, носещи прякора "политици"