Ген. Атанасов: БСП и ДПС са виновни за кризата в КТБ

Ивайло Анев Последна промяна на 18 септември 2014 в 08:53 10941 18

ген. Атанас Атанасов.

"От БСП и ДПС са отговорни за това, което се случи в държавата в последната година и половина и за кризата с КТБ", това заяви зам.-председателят на ДСБ ген. Атанас Атанасов в интервю за Нова телевизия.

Според него цялата история с КТБ е била забъркана по време на правителството „Орешарски" и по-точно по време на управлението на БСП и ДПС.

"Определени политически среди у нас направиха така, че кампанията им да мине под егидата на Корпоративна търговска банка. Това е част от цялата игра", смята Атанасов.

По думите му „ролята на БСП беше сведена до личните интереси на Станишев. След това Сергей Станишев се измъкна като връв. И за това не се говори", посочи още Атанасов.

Атанасов заяви още, че появата на собственика на КТБ Цветан Василев в Белград, прокурорското постановление за ареста му и всички събития от изминалите няколко дни са "доста нагласена история".

"Това е нормално, защото Цветан Василев не е случаен човек. Сигурен съм, че това е добре обмислено и консултирано - част от усилията му да задържи тази банка", смята ген. Атанасов.

По повод появата на депутата от ДПС Делян Пеевски, който отново заговори за заплахи за убийство, пък бившият началник на контраразузнаването посочи:

"Не е изключено и двете страни да се страхуват, знаейки какво са правили през годините. Сигурно си подклаждат постоянно заплахите. Сигурен съм и, че съществува опосртедствана комуникация между Всилев и Пеевски, Василев и Сараите".

Що се отнася до протестите на вложители в КТБ Атанас Атанасов ги посъветва да не протестират пред БНБ, а пред централата на ДПС на бул. „Стамболийски".

"Някой сега се опитва да канализира страховете на хората, че ще си загубят парите, в определена посока, не там, където му е мястото", каза той.

Атанасов бе категоричен, че Реформаторския блок, влезе във властта, ще разследва ДПС.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18.09 2014 в 23:46

Комунистите и техните кръвни и некръвни наследници изпиват силата на държавата ни, може би материалният интерес движи света, но за мен това е справедливостта. Чувствах се спокоен при управлението на ГЕРБ, тя е единствената сила, която може да развали комунистическото статукво и да преразпредели иззетите ни ползи в полза на хората.

18.09 2014 в 23:06

съсипаха държавата тея боклуци. как един път не помислиха за народа, а само за себе си.

18.09 2014 в 21:11

Схемата с ктб е ясна ,няма да излезе истината на яве ,и в момента няма политичека воля , но се надявам да има след 5.10.2014 !!!!!

18.09 2014 в 18:32

всичките лъжи на бсп и дпс ще лъснат. 1 година обслужват частни интереси,само за народа не помислиха. Само Герб могат да оправят държавата ни

18.09 2014 в 17:01

БСП и ДПС винаги са били в основата на кризисните ситуации в България. Докато не заработи съдебната ни система, няма да спрат да се гаврят с народа. Само Бойко може да довърши реформите, които започна. ГЕРБ е надеждата на всички ни.

18.09 2014 в 13:39

"Генерала" Ви настройва политически, за да гласувате!!

На него , като човек от системата, основната му роля е, не да ви информира безпристрастно /такава роля няма/, а да ви бута в коловоза, необходим на системата към която принадлежи и самия той!

18.09 2014 в 13:37

А защо удобно забрави Герб?

18.09 2014 в 10:17

За “Off” вярно регистрираш раздаването на пари от служебното, но източника са оставените от Орешарски 8.6 млрд лв. във фискалния резерв, а служебното освен това трупа вътрешен дълг с емисии държавни ценни книжа, които купуват банките, т.е. няма бизнес, и единствен изход е ресурса на банките отива за ДКЦ.
ИНАЧЕ за т. нар. нов дълг, т.е. след изборите ще теглят нов дълг си абсолютно ПРАВ... след като изхарчат за избори и т.н. фискалния резерв, друго не остава освен нов дълг. Истината е: всичко останало от бай Тошо вече е изхарчено и окрадено/продадено, последното окраде/продаде Боко – Булгартабак и 33% от ЕРП-тата и още някои други малки наглед приватизацийки... (туриха в джоба де).
Пари в БГдържавата няма, за крадене останаха само спестяванията на хората! И с аферите на Главпрокурор и МВРпикчърс на 13юни Банкова паника, после ПИБ, се бяха насочили към спестяванията на хората.... По изпитаната схема - БАНКА СЕ УБИВА КАТО МУХА - С ВЕСТНИК. М. юни 2014 г. в Булгаристан бе пусната в ход нова схема – УБИВАНЕ НА БАНКА с “ювелирна акция на 13 юни”КТБ” на Главпрокурор, МВРПикчърс и БНБ ... медии бяха изпреварени или слугуваха ...
Това е дереджето!

18.09 2014 в 10:08

Атанасов (ДСБ) ни пробутва “шменти-капели”! ПИТАНЕ: Кое Правителство, било то на Орешарски, на Костов или на Борисов може да стори нещо в заверата КТБ (стъкмена от Протестъри със сигнал до Главпрокурор 25 февр, после Главпрокурор –обвинение с/у Банков надзор и ювелирна акция Главпрокурор и МВРПикчърс на 13 юни в КТБ –Телевизия, ЗВРПикчърс, полиция с маски сх3 пищака, патрулки) при категоричния чл. 44 от ЗБНБ При упражняване на правомощията и изпълнение на задълженията си по този закон БНБ, управителят и членовете на упр. съвет са независими и нямат право да искат или да приемат указания на Мин. съвет и на други органи и институции. Мин. съвет и другите органи и институции нямат право да дават указания на БНБ, на управителя или членовете на упр. съвет.”
Още от време на Голямата депресия в САЩ през 30-33 година се ражда мъдрата мисъл - БАНКА СЕ УБИВА КАТО МУХА - С ВЕСТНИК. М. юни 2014 г. в Булгаристан бе пусната в ход нова схема – УБИВАНЕ НА БАНКА с акция на Главпрокурор, МВРПикчърс и БНБ ... медии бяха изпреварени или слугуваха ...
ОЩЕ ЕДНА ИСТИНА – след банковата паника пред ПИБ премиерът тогава Орешарски летя за Брюксел и осигури 3.3 млрд лв. подкрепа от Брюксел на българските банки, като 1.3 млрд лв. бяха дадени на ПИБ –банка на МВР, На КТБ БНБ НЕ даде!
КОЙ ЩЕ ПОТЪРСИ ОТГОВОРНОСТ от ГЛАВПРОКУРОРА за БАНКОВАТА ПАНИКА 13 юни 2014?!?!?

18.09 2014 в 09:56

A милиарди ще тегли който и да дойде на власт. Ако четеш новините последния месец сегашния кабинет раздава пари дето ги няма на всички - общини, лекари, министерства, градове в криза и т.н. Тия пари ще трябва да дойда т от някъде тъпако. Няма как да ги напечати г-н Близнашки. Просто октомври месец ще се тегли голям заем. Това е положението. Няма как Близнашки да обещае 1.5 милиарда до сега дето ги няма в бюджета и да не се тегли заем......да не мислиш че от Август държавните приходи са скочили? Не просто предизборно ни замазват очите. Октомври ще е страшното.

Тока поне 20% нагоре
Заеми поне 2 милиарда лева (толкова са раздали тука последните месеци без покритие)
Да не се аже 10-15% надолу на заплатите в държавните служби и толкова надолу на пенсиите! щото наистина ше е тежка зимата.