Ген. Атанасов: БСП и ДПС са виновни за кризата в КТБ

Ивайло Анев 18 септември 2014 в 08:53 11766 18

ген. Атанас Атанасов.

"От БСП и ДПС са отговорни за това, което се случи в държавата в последната година и половина и за кризата с КТБ", това заяви зам.-председателят на ДСБ ген. Атанас Атанасов в интервю за Нова телевизия.

Според него цялата история с КТБ е била забъркана по време на правителството „Орешарски" и по-точно по време на управлението на БСП и ДПС.

"Определени политически среди у нас направиха така, че кампанията им да мине под егидата на Корпоративна търговска банка. Това е част от цялата игра", смята Атанасов.

По думите му „ролята на БСП беше сведена до личните интереси на Станишев. След това Сергей Станишев се измъкна като връв. И за това не се говори", посочи още Атанасов.

Атанасов заяви още, че появата на собственика на КТБ Цветан Василев в Белград, прокурорското постановление за ареста му и всички събития от изминалите няколко дни са "доста нагласена история".

"Това е нормално, защото Цветан Василев не е случаен човек. Сигурен съм, че това е добре обмислено и консултирано - част от усилията му да задържи тази банка", смята ген. Атанасов.

По повод появата на депутата от ДПС Делян Пеевски, който отново заговори за заплахи за убийство, пък бившият началник на контраразузнаването посочи:

"Не е изключено и двете страни да се страхуват, знаейки какво са правили през годините. Сигурно си подклаждат постоянно заплахите. Сигурен съм и, че съществува опосртедствана комуникация между Всилев и Пеевски, Василев и Сараите".

Що се отнася до протестите на вложители в КТБ Атанас Атанасов ги посъветва да не протестират пред БНБ, а пред централата на ДПС на бул. „Стамболийски".

"Някой сега се опитва да канализира страховете на хората, че ще си загубят парите, в определена посока, не там, където му е мястото", каза той.

Атанасов бе категоричен, че Реформаторския блок, влезе във властта, ще разследва ДПС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!