Търсим помощ от Интерпол заради избягалите затворници

OFFNews 03 май 2014 в 14:08 4344 0

Снимка МВР

Двамата избягали затворници

Двамата избягали затворници от Софийския затвор ще бъдат пуснати за издирване с червена бюлетина от Интерпол, съобщи БНР.

Очаква се всеки момент Интерпол да започне издирването на българина Николай Николов и гватемалецът Хосе Мартинез, така че ако те напуснат България, ще бъдат търсени във всички членки на организацията.

От Министерството на правосъдието обещаха да бъдат наложени сериозни санкции за виновните за бягството на двамата затворници надзиратели и началници в затвора.

Николай Николов и Хосе Мартинез избягаха от Софийския затвор в 18 часа на 30 април през отдушници и подземия на парното помещение на затвора, в което и двамата са работили.

По време на бягството на затворниците контролът е бил занижен заради отбелязването на националния празник на Италия, в което са участвали и надзирателите.

По всяка вероятност двамата са били пуснати да работят извън корпуса на затвора, поради което и бягството им е забелязано едва около 21.30 часа.

Никой от тях не е имал право да работи извън корпуса на затвора. Николай Николов е излежавал 20-годишна присъда за убийство при строг режим, т.е. е имал право да работи само вътре в корпуса на затвора. Хосе Мартинез пък не е имал изобщо право да работи, тъй като срещу него все още тече дело и няма влязла в сила присъда.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!