Светлини озаряват 5 града тази вечер в подкрепа на заразените и борещите се на първа линия с Covid-19

OFFNews Последна промяна на 25 март 2020 в 07:12 2516 1

Снимка Pixabay

Снимката е илюстративна

Тази вечер небето над 5 големи български града ще бъде осветено от множество прожектори в знак на подкрепа към пациентите с коронавирус и солидарност с хората, които работят на първа линия в борбата с Covid-19, съобщава БНР.

Инициативата под мотото „Освети небето“ започва в 20 ч. В продължение на половин час мощни прожектори ще осветяват небето над София, Пловдив, Бургас, Варна и Перник.

Инициативата цели да изкаже подкрепа към пациентите и признателност към всички, които са ангажирани с борбата с вируса и са на първа линия по овладяването му - лекари, медицински сестри, фармацевти, лаборанти, санитари, полицейски служители, снабдители с основни стоки и услуги и др. специалисти по веригата.

Организатор е Сдружението „Асоциация на рентал компаниите в България“, което обединява компании, специализирани в производството на филми и телевизионни предавания, звукозапис и издаване на музика, организиране на конгреси и изложения.

От Асоциацията са категорични, че по време на акцията ще бъдат спазени всички указания за безопасност и противоепидемични мерки на членовете на участващите екипи осветители.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови