"Роми разцепиха крака на брат ми с брадва"

OFFNews Последна промяна на 14 юни 2015 в 09:45 10093 17

Цигани разцепиха крака на брат ми с брадва, дойдоха въоръжени с метални пръти, бухалки, мотики и брадви. Това разказа млад мъж, участвал в масов бой между цигани и българи в квартал „Орландовци” снощи по бТВ.

Брат ми е в „Пирогов”, има и други ранени, обяви мъжът. Той разказа още, че боят е започнал заради забележка за силна музика.

„Играехме на федербал в парка, когато дойде едно БМВ и започна да се върти в кръг. Пуснаха силно и музика, която не ни харесваше. Казахме им да я намалят, а те започнаха да ни обиждат. След малко дойдоха още три коли и стана мелето. Бяха взели кой каквото има – мотики, железа, брадви. Брат ми пострада”, разказа още младежът.

Малко дете се разплакало отстрани и попитало кога ще може спокойно да играе в парка.

Седем души бяха ранени, двама души са арестувани. Сред пострадалите има и българи, и роми. Те са настанени в "Пирогов" и "Исул". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15.06 2015 в 10:02

Нека и те да се почустват застрашени!!!! както хилядите баби и дядовци който заспиват с нож в ръка защото няма кои да ги пази. Ако искат да живеят с нас да се съобразяват!!!

14.06 2015 в 23:31

Тия, които се захласват по речите на педепрофесор Балкански да не забравят, че именно комунизмът насади циганските родове в България и им създаде почва за развитие. Приказките как при бай Тошо нямало цигани и т.н. са втълпени умишлено от системата и са абсолютна лъжа. Циганите са си проект на партията-майка и това е самата истина. Те ги заселиха в България. Ако не вярвате питайте родителите си.

И да не забравяме уникалния пример на педепрофесора за справяне с проблема - геноцида над евреите от страна на нацистите, довел до създаването на еврейска държава наречена Израел. Страшно са се справили, няма що.

14.06 2015 в 21:04

Учудващ синхрон с милоьвския протест. КОЙ ли ги ръководи тия неща?

14.06 2015 в 20:35

Именно, Victimized, именно! По мои сметки мирише и на двете, защото едното произлиза от другото. И мирише, защото някой ГОТВИ.

Коментарът ми произлиза от личното ми схващане, че има някаква схема. Това, което аз споменах, ще отключи последствията, които ти описа. Съставките вече ги виждаме ясно: състоянието, в което се намира народът ни. Разпръснат (емиграция), в голяма степен неук или объркан (кофти образователна система + липса на възпитание вкъщи + глупости по медиите), беден (безработица, нисък стандарт). Също болен физически (липса на достъпна, работеща система за здравеопазване, непосилни цени на лекарства и лечения, некачествена храна по магазините), психически (кой ще говори за псих. и емоционално здраве и стабилност, като ни заливат или със страх, или с бедност, или с чалга, сериалчета и простащина по ТВ), морално (подмяна на стари ценности с нови - криворазбран морален релативизъм например, лошо възпитание и поведение на младите като резултат).

От друга страна, има друг някакъв народ по нашите земи. Проявява липса на принципи и човещина, наглост, мерзост, мързел. Краде и безчинства срещу нас както може.* Както ужасите, причинени на беззащитните ни пенсионери по селата, така и скорошната гавра с паметника на Левски, са примери. Не само че действат безнаказано, а са научени да ни мразят и да се гаврят с нас. Ако скочим, веднага се намесва държавата и започва да ги пази. Тях, не нас. Пресен пример - Гърмен. Наричат ни хулигани, дори дегенерати и терористи, ако тръгнем на саморазправа. Обвиняват ни в липса на най-висшата ценност на "новото време": сляпата и безразборна толеранстност към всичко и всеки.

Но вярвам, че всеки от нас носи личната отговорност и право да защити себе си, дома, семейството, града, народа, културата и Родината си. Коментарът ми не зове към безсмислена агресия, а към отбрана. Изброих определени групи, защото уж те са "най-големите", но съм виждала само перене и побоища измежду тях си. Или по-лошо - безразборни атаки срещу всичко живо, говорещо друг език или притежаващо тъмна кожа. Къде е смисълът? Всъщност вярвам, че всеки зрял човек трябва да допринесе за опазването на народа и страната ни с каквото може. Всеки може да си вземе бухалка или нож и да нападне друг човек, но не е това важното. Идеята не е да бием който не ни кефи и не ни се вписва в схващанията, просто "щото така". Идеята е да се защитим от ситуация, направена възможна от тези, които трябва да я правят невъзможна. Не замислена, просто фасилитирана. Улеснена. Но в дъното на нещата, в корена, стои народът и най-вече мнозинството. Те дават властта, те плащат данъците, те търпят. Циганите са просто едно от много други средства. Не съм против циганите щото са цигани, не ме интересува какъв цвят са. Интересува ме какво правят и кой го разрешава. Боли ме сърцето и ми се плаче като гледам какво става, накъде отиват нещата, какво разрешаваме и какво сме напът да загубим. Хора, чуйте ако не мен, то поне Victimized, защото в коментарът му/и има много истина! Смятам че всичко това е внимателно оркестрирано, смятам че целите са тези, които описва, поне отчасти. Може би крайната цел е България да бъде затрита от картата и от паметта на собствения и народ.

Съгласна съм и с коментара на Iwan - определено трябва да има интеграция на циганите. Забележете: интеграция, не асимилация. Трябва да има образование. Все пак са просто хора - необразовани, неориентирани, невъзпитани, озверели и тн, но хора. Само че не знам как ще стане, не можеш да помогнеш на някого насила. Не можеш да го промениш, ако той самият смята че е безгрешен и прав. Знам че трябва да им се помогне да видят нещата такива, каквито са, но как?

*Между другото, описвам много общо даден модел на поведение. Има цигани със сърце и с глава на раменете. Има и българи без. Просто посочвам преобладаващите тенденции.

14.06 2015 в 19:36

Боже, за пръв път съм съгласен с мнението на човека с ник „Професор Балкански“!

14.06 2015 в 17:19

Предизборни трикове от ДПС, не е само тоз случая. но ние няма да се хващаме.

Проблемът с ромите трябва да се реши, от една страна - със силна държава, институции и граждани, които не оставят да им се качват на главата, но от друга - всеки трябва да се заеме, както може, с интеграцията и образоването им, иначе ще се множат тепърва и ще станат повече от нас за нула време, а тарторите им ще продължават да ги използват.

14.06 2015 в 16:48

Циганите са разпуснати не от разни НПО-та, а от две партии, които контролират гласовете им - бсп и дпс

14.06 2015 в 16:46

Снощи на сина ми са откраднали мобилния телефон от ръката. Каза ми, че са били мургави с прически на футболисти.Когато отидох да изкарам втора SIM карта, момчето от магазина ми каза, че аз съм му 7-я случай за тази седмица. Представете си какво става!!! На кой да се оплача, кой ще ме чуе!!!

14.06 2015 в 15:43

Мила , то на това мирише , но мирише повече на нещо друго . Някой много иска такава гражданска война поради ред причини .
1-во : При хаоса който ще се зароди много лесно ще се откраднат грандиозни количества капитали и ще се заметат следите .
2-ро: Това означава незабавна намеса от страна на НАТО и западните ни партньори под надслов не на расизма , ООН сините каски и много ама много миротворци , което означава сериозен военен контингент .
3-то : Контрола над границата ще е нулев , трафика на оръжия наркотици и емигранти в двете посоки доста по лесен .
4-то: Както всеки един етнос който е малтретиран и не интегриран ще получи особено големи привилегии нищо чудно Турция да поиска контрол над мюсюлманските региони и нищо чудно да им ги дадат .
Всичко това ще доведе до това разделение на тази клета територия която я разкъсват още от времето на разпада на Османската Империя . Русия ще си отчупи парче , Турция ще си отчупи парче , другото ще е разграден двор .
 
X