Строят мечтаната София в Южния парк

OFFNews 13 юли 2015 в 08:06 3469 1

Своята София ще строят от днес до петък на поляната в Южния парк деца и родители. Работилницата на открито ще е отворена от 9.00 часа до 18.00 часа. 

Участниците ще имат възможност да построят столицата от основите такава, каквато е в представите им, да покажат как изглеждат и къде се намират любимите им места. 

Проектът ще включва разполагането на работна площадка – PVC плоскости, с карта на София, върху която участниците ще поставят ръчно изработени макети на сгради, изграждайки въображаема градска среда – архитектура, дизайн, ландшафт, скулптура, визуална комуникация, мултимедия и всичко свързано с изящни и приложни изкуства или просто ще обозначават любимите си места в София.

Всеки ще има възможността да направи умален модел на съществуваща или въображаема сграда и/или на интересно градско пространство. За тази цел, участниците ще имат на разположение разнообразни материали – цветна хартия и картон, дървени клечки, плат, лепило, ножици, цветни моливи и др. Креативният процес ще бъде подпомогнат от аниматор, който ще разказва интересни истории за града и емблематичните сгради в него.

Проектът е насочен към децата и е начин за тренировка на въображението на малките и техните родители, начин да прекарат незабравимо един ден, да научат повече за София и да общуват. Всеки ще има свобода да импровизира. Участниците ще имат възможността да използват всякакви изразни средства, които биха представили идеята им най-добре.

Проектът е финансиран от Столична община.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови