Стотици бургазлии ужилени след преместен концерт на Smokie – няма кой да им върне парите

OFFNews - Бургас 13 март 2018 в 16:24 4587 0

Близо 300 бургазлии останаха излъгани след преместен концерт на рок – групата Smokie. Той трябваше да се проведе в града в началото на февруари, но в последния момент се оказа, че със сцената имало технически проблем. Или поне така обясниха организаторите „Ливлов“ ООД. Концертът бе преместен във Варна, а феновете, които поискаха, бяха извозени до северния морски град. Тези, които не можаха да отидат, получиха обещание, че от 1 март, на касата на държавната опера, от където са закупили билетите си, ще могат да получат сумата обратно.

Драгомир Кузмов е един от тези, които не могат да посетят концерта във Варна, защото е в работен ден и няма възможност да пътува. Затова отива на касата да си вземе парите обратно. Обаче – пари няма. От операта му казали, че всичко е изплатено към организаторите и да си ги търсят от тях. Драгомир се опитал да се свърже с Ticketpro, но от там му обяснили, че и те няма да връщат пари – да се свържел с организаторите.

Управителят на Ticketpro Пламен Марков бе категоричен, че са отчели цялата сума на „Ливлов“ и хората трябва да си търсят парите от тях:

Парите, които влизат при нас не са наши, ние веднага ги отчитаме на организаторите“, обясни Марков.

Не на това мнение са самите организатори. Един от съдружниците във „Ливлов“ Елена Лозанова подчертава, че от Ticketpro не са им изплатили сумите, за които са се договорили. Тя посочи, че ще съдят компанията:

След концерта, те не са ни платили нито един лев. Те не са спазили договора“, каза Лозанова и обвини Пламен Марков, че е излъгал и други хора.

От Комисията за защита на потребителите също посочиха, че закупилите билети трябва да си търсят парите от Ticketpro и обещаха, че при подаден до тях сигнал, ще проверят случая.

Недоволните бургазлии подготвят жалба до институцията, но обмислят и вариант да заведат колективен иск, за да си получат обратно сумите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови