Столичните социалисти на протест за ПСА, не искат кафе с цаца като на мястото на мавзолея

OFFNews 13 декември 2023 в 13:52 1483 6

Иван Таков

Снимка БСП-София

БСП-София призовава всички членове, симпатизанти и граждани на протест в Княжеската градина тази вечер. 

"Нека да се съберем там от страната на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и да се противопоставим категорично на безпаметните и безродниците. Нека не им позволяваме повече да безчинстват върху българската история и памет", призова председателят на БСП - София и на групата на социалистите в СОС Иван Таков.  

Той каза още, че са отменили предвиденити поредни разговори с представителите на ПП-ДБ-СС в СОС по политики и приоритети.  Вместо това, с колегите от "Възраждане" внесохме доклад за референдум за запазване на ПСА, каза Иван Таков.

През цялата предизборна кампания слушахме високопарни заявки от ПП-ДБ-СС за демонтаж на модела ГЕРБ в Столична община, а вместо това сме свидетели как демонтират паметта и културно-историческото наследство на София. Къде им е разрешението за строеж? Къде са проектите за реконструкция и реставрация, които задължително са съгласувани с Министерство на културата? Къде е планът за безопасност и здраве, който също трябва да бъде съгласуван с Министерство на културата? Очевидно ги няма тези документи. Което означава, че сме свидетели на самоуправство. Виждаме държавата да извършва незаконни действия. Днес ние ще сезираме всички компетентни органи за това самоуправство".

Председателят на БСП - София отбеляза, че веднъж вече Градската организация на столичните социалисти ремонтира ПСА. "Ще го направим и втори път, независимо какви поражения ще му нанесат днешните варвари, заяви той. - Това е български паметник, изработен от български скулптори, направен с пари, дарени от български граждани. Към днешна дата оценката на монумента е над 20 милиона лева. С какво ще го заменят? С поредната безумна инсталация от "Али Експрес" ли? Или с химически тоалетни и павилион за цаца, с които запълниха празното място, оставено от взривения мавзолей?!", каза още Таков. 

По-рано днес той, заедно с останалите общински съветници от групата на Местна коалиция "БСП за България" и с колегите им от "Възраждане", внесе искане за произвеждане на местен референдум в Столична община за това дали Паметникът на съветската армия да остане в Княжеската градина. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

900

6

Rex

19.12 2023 в 02:50

А тоя дали не иска да върнат бай Тошо , че да почне контрабанда с кожуси и да го назначат да гони курви в единствената ни телевизия подобно на тейко му ?

1005

5

Диоген

13.12 2023 в 15:29

а какво искате бе другарЕ социалисти-комунисти-рашисти-фашисти...
павилион за водка и сельодка ли..и тъмна стаичка да д...те на митрофановная.
като не им е кеф- чемодан,вокзал,мацква

723

4

user4eto

13.12 2023 в 15:04

Грозен комунистически боклук, безродници сте вие, които защитавате пропаганден монумент на чужда държава!

2550

3

alfakentavur

13.12 2023 в 14:58

Партия от национални предатели. Със същите доводи да сложим и паметник на Хитлер.

-529

2

6екеr4о

13.12 2023 в 14:52

Смешен плач, но фотото е блестящо!

С тия мрачни физиономии, все едно са на погребение на любим вожд и учител, предвождани от боядисания дингил, облечен с някаква странна смесица между вълнено сако и тожурка, протестиращ гръмогласно, ама не е забравил да си изтиска тубата с гел на кривата кратуна!

Персонажи като слънце...

1005

1

eagle60

13.12 2023 в 14:34

Наследниците на червената номенклатура вият гръмогласно. Водени от сина на Пеко Таков. А защо не кажете на французите че са вандали и че трябва да си възстановят бастилията?
 
X

Да помогнем на украинските деца!