Столичната община дава 5,5 млн. лв. за спортни площадки до 2018 г.

OFFNews 04 март 2015 в 20:10 3139 1

Общо около 5 500 000 лв. по различни програми ще инвестира Столичната община за спортни площадки, това каза кметът на София Йорданка Фандъкова по време на откриването на реновираната зала "Триадица", цитирана от "Фокус".

По думите й до 2018 г. усилията ще бъдат насочени към развитието на спортната инфраструктура.   

С парите ще се построят нови и ще се ремонтират вече съществуващи физкултурни салони, ще се ремонтират и три училищни басейни, а също така ще се изграждат нови фитнес площадки. 

"Всяка година до 2018 г. ще се стремим да разширяваме спортната база, с това да стимулираме и учителите, и децата да спортуват. Залата беше пълна с деца от съседните училища. В този район се намира и моето 73-то училище, ние сме ползвали зала "Триадица" по предназначение много отдавна - имаме традиции в това отношение", добави кметът на София.

"Най-важното е да инвестираме, а учителите и треньорите си знаят работата, дай Боже и повече родители да се обръщат към спорта и заниманията, свързани със спорт, защото в София има къде да се спортува. Важното е да има желание и да има повече информация, което е наш ангажимент", допълни Фандъкова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!