Столична община обявява конкурс за кръчма на мястото на бившата бирария 'При кмета'

Проверяват договора на Къщата с часовника

OFFNews 03 декември 2018 в 13:23 5209 0

Столична община ще обяви конкурс за наем на помещение в административната си сграда, заедно с част от поземлен имот – публична общинска собственост, на ул. „Париж“ №3. 

Това реши комисията по култура към СОС. Конкурсът ще е всъщност за мястото на бившата бирария "При кмета" от времето, когато управник на столицата бе Стефан Софиянски. Заведението не работи от десетина години, наемателят не е плащал и е време този въпрос да бъде решен, каза вносителят на предложението зам.-кмет Тодор Чобанов. 

"Къщата с часовника" също е общинска собственост, да се провери докога е договорът със сегашните наематели и да се изиска възстановяване на втория етаж на сградата в автентичния му вид, настоя председателят на комисията Малина Едрева. Чобанов уточни, че е разговарял с наемателите и с шефа на "Софийски имоти" да се възстанови фасадата на втория етаж, а музеят за история на София да помогне за връщането на автентичния интериор. 

Тази сграда е първата, построена за обществено ползване в освободена София, била е клуб на офицера, а преди това конак, обясни Тодор Чобанов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews