Старозагорската болница иска "финансов кредит" от МЗ

OFFNews 14 август 2014 в 12:19 1661 0

Многопрофилната болница за активно лечение „Проф. Стоян Киркович" в Стара Загора иска от Министерството на здравеопазването иска "финансов кредит" заради дългове от над 20 млн. лв.

Това съобщи директорът на лечебното заведение проф. Петрана Чакърова пред bTV. Тя заяви готовност да се откаже от собствената си заплата като „минимална гаранция” за кредита.

Сменките на болницата бяха запорирани от фармацевтична фирма, но вчера вечерта проф. Чакърова е успяла да се договори с компанията да се вдигне запорът.

Само за последния месец сметките на старозагорската болница са били блокирани три пъти.

Директорът на болницата обяви, че има 11 споразумения с лекарствени фирми на обща стойност около 1 млрд. лв. „Това неминуемо означава, че няма да можем да бъдем лоялни платци”, уточни тя.

Проф. Чакърова напомни, че е оглавила болницата през септември 2013 г., когато е заварила сметки за ток и вода по 800 000 лв., както и задължения към фирми заради неизгодни финансови сделки от предишни години. 

Спешното приемно отделение на лечебното заведение е сред най-натоварените в системата. Там постъпват спешните случаи от цялата област. На ден преминават близо 80 пациенти.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!