Директорът на „Пирогов“: Уволнението ми е отмъщение за протестите в болницата

OFFNews 08 август 2014 в 15:19 6636 1

Стоян Миланов

Уволнението ми е отмъщение за протестите в „Пирогов“. Това заяви пред bTV уволненият в последните дни на предишното управление директор на болницата д-р Стоян Миланов, който беше върнат на работа няколко дни по-късно.

Протестите бяха свързани с това хората да си защитят правото на труд, на доходи, да се грижат за пациентите си. Не знам как е интерпретирано това от тогавашните управляващи. Носеха се слухове, че ние сме протестъри, посочи д-р Миланов.

Според д-р Миланов атаките срещу „Пирогов“ са започнали през февруари, когато в Съвета на директорите са били назначени Димитър Раденовски и проф. Веселин Борисов.

По думите му друга причина за действията на бившия здравен министър Таня Андреева е да саботира работата на служебния кабинет.

Вместо служебният министър да се занимава с наболели проблеми, които Андреева не успя да реши, министерството е принудено да се занимава с подобни кадрови рокади, които са най-малкото позорни, посочи Миланов.

Единственото радостно нещо в ситуацията е, че все пак видяхме гърба на този позорен за мен министър, коментира той.

С удоволствие бих й предложил работа в „Пирогов“, за да види най-после как се работи в болницата, допълни д-р Стоян Миланов.

По-рано днес бившият здравен министър Таня Андреева заяви, че не съжалява за уволнението на д-р Миланов и за начина, по който е станало това, а като причина посочи лошото финансово състояние на болницата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови