Стълб по средата на шосе застрашава шофьорите

Ива Оприкова 04 май 2015 в 15:08 59657 12

Снимка Фейсбук

Стълб по средата на шосе създава сериозна опасност за живота на шофьорите. Поредният абсурд по родните пътища e заснет между град Трън и с. Студен извор. Асфалтираният дирек изникнал на шосето доби широка популярност и предизвика редица коментари в социалната мрежа Фейсбук.

Кадърът е публикуван от Ралица Згалевска. "В съботния ден (2 май 2015 г.) със семейството ми се разхождахме из района на Община Трън, отидохме и до Музея на киселото мляко в с. Студен извор. На пътя - очевидно новоизграден - малко преди да стигнем до музея видяхме да стърчи стълб", пише Згалевска, която изпратила e-mail и до община Трън, в който изразява надеждата да бъде предприето нещо по въпроса, преди някой да е пострадал.

"Из целия район настилката на пътищата изглежда новоположена, но липсва маркировка. Това ни кара да предполагаме, че дейностите все още не са приключили и този стълб няма да остане така, а ще бъде отстранен във възможно най-кратки срокове, тъй като е предпоставка за пътнотранспортни произшествия.", завършва мейла си тя.

От ОFFNews. bg потърсихме мнението на общината. "На пътят от Трън до с. Студен извор бе проектирано разширение, шосето бе асфалтирано преди дни, но тъй като стълбът е собственост на ЧЕЗ, общината няма право да го премахне. Подали сме всички необходими документи до енергоразпределителното дружество и е въпрос на няколко дни да премахнат стълба", коментира секретарката на общината Милена Маринова.

По-късно в редакцията на OFFNews.bg получихме и позицията на ЧЕЗ, от която става ясно, че проектът за поставяне на асфалтовата настилка не е съгласуван с електроразпределителното дружество. Заявление за изместване на стълба е подадено от общината едва на 28. 04. 2015, а услугата е заплатена на следващия ден. Едва днес общинските служители са представили на ЧЕЗ скицата на участъка.

Ето и цялото заявление на ЧЕЗ:

 „ Когато във връзка със строителството е необходимо да се измени положението или устройството на изградени улични подземни и надземни мрежи и съоръжения, съответните работи се извършват от възложителя на новото строителство за негова сметка след одобряване на необходимите проекти, съгласувани с експлоатационните дружества, чиито мрежи и съоръжения са засегнати, и след издаване на разрешение за строеж“. В този смисъл строително ремонтните дейности трябва да се извършват след указания за изместване от ЧЕЗ и на базата на съгласуван с дружеството проект. Законът предвижда да се спазват определени процедури, за да се гарантира гладкото и безпрепятствено електрозахранване на клиентите.
Заявление за проучване за издаване на указания за изместване в електрическия стълб е входирано в ЧЕЗ на 28.04.15 г. Услугата е заплатена на 29.04.15 г. На 04.05.15 г. представител на община Трън представя на ЧЕЗ скицата на посочения участък. ЧЕЗ стриктно спазва сроковете на своите процедури, които едва сега започват да текат, но предвид създадените обстоятелства поема ангажимент да даде необходимите указания и да съгласува проектите приоритетно. 



Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!