Махнаха незаконната ограда от плажа в Кранево (снимки)

Ще съборя и оградата на авторката на сигнала, закани се кметът

Ива Оприкова Последна промяна на 01 май 2015 в 13:34 5799 5

Премахнаха скандалната ограда на плажа в Кранево. Собственикът на бившия международен лагер в курортното селище сам се е включил в демонтажа на металното съоръжение.

Масивният плет, разделил пясъчната ивица на две, досущ като в бежански лагер за който OFFNews.bg писа взриви социалните мрежи. Кметът на курортното селище Румен Николов тогава заяви пред медията ни, че металното съоръжение е в реални граници, загражда частен имот и няма никакво закононарушение.

След публикуване на снимката от плажа в Кранево бе назначена проверка от ДНСК и Агенцията по кадастъра, които установиха, че оградата е незаконна, съоръжението на бившия Международен пионерски лагер в Кранево е изпълнено през 2013 г., без издадено разрешение за строеж.  От общинската администрация бе съставен Констативен акт, с който  нареждат да започне производство по премахване.

Служители на Агенция по кадастъра бе направиха заснемане на местоположението на оградата, при което  установиха, че е налице частично навлизане с 8 метра в единия край на оградата в плажната ивица, като след първите 100 м вече съвпада с имотната граница. Кметът на Кранево не издаде заповед за премахване на съоръжението. Пред ОFFNews.bg Николов заяви, че строителните разрешения се издават от община Балчик и той няма правомощия. 

"Собственикът на международния лагер в Кранево сам си събори оградата, организира строителна техника-багери, трактори и демонтира съоръжението. Сега ще подаде документи по надлежния ред и ще възстанови по границата имота си. Нямаше нищо скандално в оградата на плажа в Кранево и не знам защо журналистите така разбудиха духовете. А авторката на сигнала за незаконната ограда Бойка Драгомирецкая, която живее в Кранево от 12 години също е сред нарушителите. Нейната ограда навлиза в нарушение с 4 метра и предстои събарянето й", разказа за ОFFNews.bg кметът Румен Николов.За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

01.05 2015 в 20:15

Минимум 400 квадратни метра плаж, което е почти половин декар, заграбени от тоя айдук, с помощта на другия айдук който даже е кмет...

01.05 2015 в 18:25

"А авторката на сигнала за незаконната ограда Бойка Драгомирецкая, която живее в Кранево от 12 години също е сред нарушителите.".Значи там нарушителите са много.Че тогава тоя кмет си е директно за затвора.

01.05 2015 в 18:16

Този кмет дали е добре психически или се нуждае от освидетелстване?Нито е в правомощията му,нито в задълженията да събаря оградата на когото и да е!Да сигнализира да,но да събаря си е чиста проба самоуправство по действащото законодателство.И този ограничен човек е бил кмет два мандата???Освен това от къде му е интересът към тази ограда?Намирисва на нещо като обвързаност с частно дружество или конфликт,да не кажа корупция!Ако има малко достойнство този просто трябва да си отиде тихо и кротко!

01.05 2015 в 15:40

А да му бутна един чеп отзад на тоя бабаит може ли? Нека дойде да бутне моята ограда.

01.05 2015 в 14:51

Конфликт на интереси,завист кой колко е присвоил от националното ни богатство