Спряха продажбата на 21 тона месо, внесено като храна за животни

OFFNews Последна промяна на 16 ноември 2017 в 17:28 7904 0

Звеното „Фискален контрол“ в НАП спря от продажба 21 тона месо, което според документите на фирмата вносител е било предназначено за влагане в производството на храна за животни.

Инспекторите поставили под наблюдение месото след влизането на камиона с него на територията на страната през ГКПП Видин. 

Вместо да бъде разтоварено в Лясковец, както е било записано в документите, месото е прехвърлено на друг камион, който откарал месото в Перник.

На новия адрес за разтоварване на стоката, инспекторите от „Фискален контрол“ с помощта на колегите си от Междуведомствения координационен център за противодействие на контрабандата и контрол на движението на рискови стоки и товари на ГДБОП са предотвратили разпространението на негодното месо във вътрешната търговска мрежа.

Българската агенция по безопасност на храните е наложила възбрана на месото, като предстои неговото унищожаване. На същото място са констатирани и друга негодни хранителни стоки, които също ще бъдат унищожени.

От началото на 2017 г. фискалните агенти на НАП са извършили 260 000 проверки на транспортни средства, като на 78 000 са поставени технически средства за контрол. В резултат на извършените контролни действия са наложени 1300 обезпечения, за да се избегне отклонение от облагане, допълват от НАП.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !