Специалисти от 'Майчин дом' отстраниха 30-сантиметрова киста

OFFNews Последна промяна на 30 март 2018 в 16:56 6521 0

Специалисти от "Майчин дом" извършиха сериозна операция по отстраняване на киста на яйчника на 51-годишна жена.

Образуванието е било с размери около 30 сантиметра и се е намирало на левия яйчник. Екипът в състав доц. д-р Божидар Славчев, д-р Светлозар Славов и д-р Наталия Петракиева са се справили блестящо и пациентката е в стабилно състояние, съобщиха от лечебното заведение.

Операцията е била планова и е продължила около 2 часа. Въпреки че се е наложило лекарите да отстранят двата яйчника и матката, пациентката преминала успешно операцията и към момента се възстановява. След края на интервенцията кистата е изпратена за хистологично изследване, чрез което лекарите са поставили крайната диагноза. Резултатите потвърдили първоначалната констатация на екипа, че раковото образование е доброкачествено и в начален стадий.

“Редовно извършваме сериозни операции от този тип. За нас това е нормално, тъй като в “Майчин дом” се намират най-добрите специалисти и поради тази причина повечето тежки случаи се насочват към нас”, коментира д-р Славов непосредствено след операцията.

Ракът на яйчниците е коварна болест, която трудно може да бъде диагностицирана в ранен стадий. Това е шестият най-разпространен рак при жените.

Специалистите от “Майчин дом” поясняват, че не може да се посочи само една причина за появата на рака. Факторите, които повлияват за отключване на заболяването, са много и са строго индивидуални.

“Рискът от рак на яйчника нараства с възрастта. Ето защо ходенето на ежегодни профилактични прегледи е най-добрата и правилна превенция за всяка жена. Съветваме пациентките си редовно да се консултират със своя лекар и да следят здравето си внимателно”, допълни д-р Славов.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !