Quantcast

Спешната помощ на протест, намалили им заплатите (обновена)

ОFFNews Последна промяна на 30 юни 2014 в 07:20 2493 1

Националната асоциация на работещите в спешната помощ излезе с протестна декларация под надслов "Спрете саморазправата с нас".

Месец след началото на протестите на медиците от столичния център излязоха на най-масовата си демонстрация, провокирани от нападението над техния колега д-р Буен Тодоров.

Те се обявяват срещу проявите на саморазправа с екипите, незачитане предимството на линейките при специален режим на движение и липсата на мерки за гарантиране на безопасността им.

При следващи прояви на саморазправа спешните екипи са готови да преминат към гражданско неподчинение в извънработно време.

Декларацията идва след инцидент от 26 ти юни, когато бе отнето предимството на линейка, движеща се при специален режим, в резултат на което превозвано 15-годишно момиче бе ранено тежко, а екипът пострада. Ден по-късно беше пребит лекар от софийската спешна помощ, а екипът му беше заплашван.

Пред bTV днес медиците обявиха, че за последния месец са получили по-ниско от обичайното си възнаграждение. Заплатите им са намалени с между 180 лв. и 300 лв. в зависимост от длъжността без обяснение.

„Получих с 300 лв. по-ниска и не мога да обясня защо”, сподели д-р Николова. „След многото обещания с по 300-400 лв. са ни намалили заплатите”, допълни друга лекарка от столичната Спешна помощ.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

30.06 2014 в 08:28

Ами като ви заплашва някой парапитек обръщате линейката и няма да му помагате! И аз като вас помагам често на вредни маймуночовеци и после се мразя затова. Като не иска помощ, не сте длъжни да му помагате! А относно биенето на лекари не е хубаво! Но и зависи какво е сторил лекаря? Но не и с бой! Впрочем мама от 3-4 години преди да умре бе видимо отпаднала ... Казах на личният и и наш семеен лекар, че трябва да и предпише изследвания, лечение. А, то диването нищо не стори? А тя му водеше фирмата безплатно счетоводство. Храни куче да те лае?... Но тя хвана рак от черна магия на един пиклив имам и съседката лингурка. Абе сбъркана държава... Ако някой нападне лекар без лекаря да му е причинил нещо страшно, директно на 1000 камшика по гол задник публично! Ако го нарани-разстрел! Като ви гони някой и не ще помощ, тръгвате си и да мре! По-малко шантави човеци, по-добре за хората!