''Спаси София'' алармира за леден електробус номер 60 в столицата (видео)

Ружа Райчева 25 януари 2022 в 17:36 3978 0

Снимка Стопкадър Фейсбук

Намираме се в автобус номер 60 в столичния квартал Овча купел. Температурата в момента е 5,5 градуса, съобщи днес във видеоклип общинският съветник от "Спаси София" Борис Бонев. Той се е качил в електробусната линия 60, за да провери температурата.

Бонев обясни, че парното не работи, защото линия 60 се обслужва от електробуси, на които - според информация от шофьорите в депата - не им стига да завъртят цял курс, за да заредят батерията на превозното средство.

"Искрено вярваме, че за да бъде градският транспорт алтернатива на автомобилното движние, той трябва да бъде бърз, редовен и удобен. Това няма как да се постигне, ако температурата на пътуването е почти толкова ниска, колкото е извън автобуса. Обличайте се много дебело, ако се возите в градския транспорт в София, особено в електробусите, защото рискувате да умрете от студ, за съжаление", предупреди Борис Бонев във видеото. 

Публикуваме целия текст на публикацията в социалната мрежа без редакторска намеса: 

"Това е директен резултат от популизма

В момента липсва зарядна станция в Овча купел. За да придобиете представа за размера на ситуацията – един такъв електроавтобус струва два пъти колко два дълги съчленени автобуси на природен газ. Идвайки насам се возехме в газовите автобуси, които бяха с работещо отопление.

На каква температура се возят пътниците в градския транспорт на София?

С термометър проверяваме колко градуса е в електробус по линия 60, след сигнали, че отоплението в електробусите не се пуска, a пътниците мръзнат.
Излиза, че гордостта на Фандъкова и ГЕРБ - китайските електробуси, струващи 2 пъти повече от немски газови автобуси, не могат да издържат една обиколка с включено отопление, защото батерията им се изчерпва. Често батерията свършва и по средата на линията, пътниците остават без транспорт и се извиква авариен камион да тегли, което генерира още разходи и неудобства.
Ето до какво водят лошото управление, популизмът и корупцията. Хайде стига вече грешка след грешка, провал след провал. Можем и заслужаваме много повече и заедно ще го направим!"

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови