СОС срещу областния на София: Гласуват отново решенията за 'Героите на Украйна' и 'Борис Немцов'

OFFNews 21 април 2022 в 07:04 2164 7

Столичният общински съвет ще гласува днес отново алея до руското посолство в София да носи името "Героите на Украйна", а озеленено пространство в район "Изгрев" да се казва "Борис Немцов", както и знамето на Украйна да бъде издигнато на административната сграда на Столична община на ул. "Московска" редом до българското. 

Общинските съветници приеха трите решения на предишното си заседание на 7 април, но областният управител на София Иван Кючуков, който е от квотата на ИТН, ги блокира и върна на СОС, като ги обяви за незаконосъобразни. 

Трите доклада са внесени отново и са включени като допълнителни точки в дневния ред на заседанието на съветниците днес. 

Правото на областния управител да връща решения на общинския съвет за ново разглеждане е както президентското вето за Народното събрание, обясни председателят на СОС Георги Георгиев. 

Съветниците от БСП-София се заканиха да "отстояват правото пред съда", ако СОС приеме решенията отново. Днес от 9 часа столичните социалисти организират протест срещу "повторното разглеждане от СОС на решенията за издигането на украинското знаме на сградата на СО и именуването на пространства на „Героите на Украйна“ и „Борис Немцов“, които областният управител на София град отмени като незаконосъобразни". Протестът се организира от Градския съвет на БСП – София съвместно с Национално движение „Хан Кубрат“ и други патриотични организации, информират от партията. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2550

7

alfakentavur

21.04 2022 в 15:38

А аз гледам, че spirit оригиналът ежедневно и ежечасно бълва пропаганда за човек и държава, които забраняват думата "война" и наказват с до 15 години затвор, ако някой каже истината.
От какво точно се оплаква spirit оригиналът - любител на Путлер? Че срещу него (spirit оригиналът) се прилага Путлеров подход?

-60

5

офф бее

21.04 2022 в 14:06

Тия организации не са патриотични. Тия са национални предатели.

1050

4

пророк Данаил

21.04 2022 в 09:37

Днес вече се знае предателя кой е. Днес е страсния четвъртък.
Днес всички ще видят кои е Българския Юда. Проклет да е вовеки всеки, който дръзне да застане на страната на Сатаната. Амин

-60

3

офф бее

21.04 2022 в 08:57

Е, чалгаджия с мутренски манталитет, каква работа да свърши...Те тия са ясни. По-интересно е, тия дето гласуваха за тях, какво са очаквали!

10298

1

AntiZ

21.04 2022 в 08:00

Още ли не е ясно чалгаджията и неговата партия с кого си сътрудничи? Тези са докарани в парламента не да вършат работа, а да пречат. Всъщност това им е работата очевидно!
 
X

Подкастът на OFFNews