Собственици на бизнес сгради дават пари за транспорта на София, подкрепят метрото до ИКЕА

OFFNews 20 октомври 2020 в 11:56 8692 1

Собственици и мениджъри на бизнес сгради в София са готови да инвестират в подобрение на общинската транспортна инфраструктура съвместно със Столична община. 

Това съобщиха от Асоциацията на собствениците на бизнес сгради в България (АСБС) след среща с главния. архитект Здравко Здравков и зам.-кметовете Кристиан Кръстев и Ангел Джоргов. Тримата представители на СО представиха планове за развитието на транспортната инфраструктура на ключови места в столицата.

Част от акцентите на срещата бяха строителните и ремонтните дейности по северната скоростна тангента, бул. „Рожен“, трети градски ринг на метрото, разширението на бул. „Филип Кутев“ и връзката с бул. „Тодор Каблешков“. Арх. Здравков очаква отчуждителните процедури да завършат в средата на следващата година и да стартира работата по разширението на бул. „Филип Кутев“.

Според Кристиан Кръстев изпълнението на това разширение е от изключителна важност, тъй като бившата индустриална зона „Хладилника“ днес е един от най-активно развиващите се райони на София.  

Ангел Джоргов представи приоритетите за развитието на трети метродиаметър, негово финансиране и изграждане и връзката с наземния транспорт в града. Очаква се процедурите по одобрение да приключат в средата на следващата година и строежът да стартира. Това е една от зоните, в които са концентрирани много офис сгради, търговски център и много жилища. Положително бяха оценени усилията на общината да обоснове изграждането на метростанция в зоната до лифта на Симеоново, за да се насърчaт излетите в планината Витоша и връзката ѝ с града.

Радваме се, че отново срещаме разбиране от страна на общинската администрация в лицето на арх. Здравков за развитието на транспортната инфраструктура на града. Обсъдихме трите основни бизнес зони в София – зона „Хладилника“, бул. „Цариградско шосе“, зоната около „Бизнес парк София“. Готови сме да инвестираме в подобрение на общинската транспортна инфраструктура съвместно с общината“, отбеляза Таня Косева-Бошова, председател на Асоциацията на собствениците на бизнес сгради в България. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4005

1

Gownowoz Sedarov

20.10 2020 в 23:15

А такаааа, а Иванчева я осъдихте на 20 години че накарала Ваклин да направи няколко градинки преди да му даде разрешителноото и той отказал, браво, бтаво.