След убийството: Всеки ден проверки на работещите в Grand Mall (обновена)

Нова фирма поема охраната на търговския център

Ивайло Анев 22 март 2015 в 12:40 12627 6

Grand Mall Varna

Всеки ден работещите в Grand Mall ще минават през проверка на състоянието си. Това съобщиха от Grand Mall след жестокото убийство на неагресивен психично болен мъж, извършено от трима охранители в мола. Целта на проверките е да не се допускат агресивни служители или в неадекватно състояние, които биха могли да застрашат клиентите или наемателите.

След убийството на 52-годишния Нягол Петров, извършено на 14 март, събота, договорът с фирмата, за която са работили охранителите  - GM Security - бе прекратен. Днес от управата на мола съобщиха, че са избрали нова фирма - "Викинг Инс", която ще поеме охраната на търговския център временно, до провеждането на конкурс.

Фирмата е с варненска регистрация, създадена е през 2008 г. Неин собственик е 33-годишният Никола Василев Карастоянов, сочат данните от фирмения регистър "Дакси". Управителят й е Георги Атанасов Алексиев (49 г.)

Тримата охранители, били до смърт Петров в един от служебните коридори, бяха оставени за постоянно в ареста от Варненския окръжен съд. Ангел Николов (24 г.), Красимир Димитров (22 г.) и Цветан Маринов (19 г.) са обвинени за убийство при съучастие, извършено по хулигански подбуди, с особена жестокост и по особено мъчителен за жертвата начин. Разследването досега показа, че насилието над Петров не е първият им случай на агресия спрямо клиенти на мола.

От мола и новата фирма за охрана "Викинг Инс" са направили оценка на системата за висеонаблюдение в търговския център, както и техническа проверка на апаратурата за видеонаблюдение и сигнализация, пишат още от ръководството на Grand Mall.

"Сигналите на граждани ни помогнаха много в дефинирането на проблемните зони", каза директорът на мола Иво Генов.

Разработена е нова схема за разпределение на охранителнике камери в комплекса. Към досегашните 120 камери са добавени още 70, с които ще бъдат покрити паркинг зоните и евакуационните коридори. 

Днес се проведе мирен флаш моб срещу насилието пред варненския мол.

Мирният протест се организира във Фейсбук. Призивът е всички, които ще участват в него, да бъдат облечен със стари и износени дрехи.

Хората са провокирани от факта, че при първоначалната информация за смъртта на Нягол беше съобщено, че е клошар.

Бруталното убийство предизвика недоволство сред хората и заради подозрението, че полиция и прокуратура са знаели, че охранителите бият клиенти на мола, но не са направили нищо.

Участниците в днешният флаш моб ще се съберат и на 24 март пред Апелативния съд във Варна, когато се очаква арестуваните охранители да обжалват постоянната си мярка "задържане под стража".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!