Молът във Варна прекратява договора с охранителната фирма след убийството

OFFNews Последна промяна на 20 март 2015 в 08:00 14192 8

Иво Генов

Снимка ОРЛИН РАДЕВ/24 часа

Иво Генов

Мениджмънтът на Grand Mall - Варна прекратява договора си с охранителната фирма GM Security.

Това обяви управителят на мола Иво Генов пред Нова тв днес.

Причината е убийството на мъж, извършено от трима охранители на фирмата в мола. 52-годишният Нягол Петров е бил бит до смърт в един от служебните коридори на мола на 14 март, събота. Оказа се, че това не е първият случай на насилие от охранители от фирмата спрямо клиенти на мола.

"Tърговският център провежда собствено разследване във връзка с трагичния инцидент с починалия в събота 52-годишния мъж. В хода на проверката са разкрити нарушения на процедурите за работа в наетата охранителна фирма „Джи ем секюрити”, както и съществени пропуски в организацията на някои от дейностите по сигурността на територията на комплекса", се казва в прессъобщение от Grand Mall.

„Тези нарушения ни дават пълното законово основание веднага да прекратим договора с фирма „Джи ем секюрити“ – каза директорът на мола Иво Генов. – Но ние не само сменяме охранителната фирма, а започваме мащабна акция за сигурност с промени в принципите на осъществяване на дейностите по сигурността. Разширяваме охранителните зони на цялата територия на мола. Засилваме охраната в паркингите. Подобряваме видеонаблюдението, включително в служебните зони. Към момента се провежда пълен одит на работата на всички фирми подизпълнители, свързани със сигурността и безопасността в комплекса. Ще бъдем безкомпромисни към всички нарушения и ще преразгледаме отношенията си с всички фирми, които не изпълняват договорните си задължения, за да можем да гарантираме сигурността и спокойствието на нашите посетители.“

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

24.03 2015 в 12:59

Мутренски бизнес - мутренски приоми...
С кой ще прекратят договора, със себе си?
И пак ще си останат прости мутри с инвестиции от крадени народни пари.

20.03 2015 в 11:13

След дъжд- качулка!

20.03 2015 в 10:59

Достойният ход е господинът от снимката да си подаде оставката. Той може пряко да не е отговорен за действията на охранителите, но отговаря за лошия избор на охранителната фирма. Ако има капка морал и съчувствие към близките на загиналия, той трябва да си пусне молбата за напускане. Като му гледам ехидната физиономия, аз лично се съмнчвам, че ще го направи.

20.03 2015 в 10:59

Май собственик на охранителната фирма е Гранд МОЛ? Най-вероятно само ще си смени името охранителната фирма.
Който иска да продължава да ходи в този мол........

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/03/18/2494366_pochinaliiat_vuv_varnenski_mol_e_bil_prebit_v_slujeben/


20.03 2015 в 09:55

Не ходете в този МОЛ поне тази година, да им дойде акъла в главата - фирматаохранител е насъсквала хулиганите си по чий инструкции? Айде, стига са се правили на вода ненапита!

20.03 2015 в 09:25

Дано семейството на потърпевшия намери читави адвокати да засипят охранителната фирма и самия мол с тежки граждански искове. За съжаление, идиотският закон за частната охранителна дейност не предвижда отнемане на лиценз при извършено престъпление от охранител, това обаче не освобождава фирмата (и мола) от тежка гражданска отговорност. Ще стискам палци да им разкатаят фамилията както и призовавам да се бойкотира самият мол.

20.03 2015 в 09:13

Нали никой не си прави илюзията, че тримата глупаци са пребили човека просто ей така, защото им е било скучно?! Този тарикат на снимката е не по-малко виновен за тази смърт от тримата глупаци. И да не се прави сега на много принципен и неразбрал. Четох каква му е била първата реакция след инцидента - някакъв глуповат коментар за облеклото на човека. Със сигурност мениджмънта на мола е натискал охранителната фирма, в мола да не се допускат определен тип хора. Вероятно е имало няколко разправии от типа - "Защо този дрипльо е в нашия прекрасен мол. Ако се повтори пак ще има наказания.". Простите квартални хулигани, които са го играели "охрана", са били скастрени няколко пъти, и накрая са решили да вземат нещата в свои ръце. Резултатите са налице. Сега стои въпроси, какви ще са санкциите за подбудителите? Защото този с розовата ризка от горната снимка е точно такъв - "подбудител".

20.03 2015 в 08:59

Не е първият, но е първият станал общоизвестен. Затова чак сега мениджмънтът на мола реагира. Аз бих бойкотирал такива магазини,които не се грижат превантивно за добрия си имидж. Чак като стане белята почват да са принципни