Молът във Варна прекратява договора с охранителната фирма след убийството

OFFNews 20 март 2015 в 08:00 14979 8

Иво Генов

Снимка ОРЛИН РАДЕВ/24 часа

Иво Генов

Мениджмънтът на Grand Mall - Варна прекратява договора си с охранителната фирма GM Security.

Това обяви управителят на мола Иво Генов пред Нова тв днес.

Причината е убийството на мъж, извършено от трима охранители на фирмата в мола. 52-годишният Нягол Петров е бил бит до смърт в един от служебните коридори на мола на 14 март, събота. Оказа се, че това не е първият случай на насилие от охранители от фирмата спрямо клиенти на мола.

"Tърговският център провежда собствено разследване във връзка с трагичния инцидент с починалия в събота 52-годишния мъж. В хода на проверката са разкрити нарушения на процедурите за работа в наетата охранителна фирма „Джи ем секюрити”, както и съществени пропуски в организацията на някои от дейностите по сигурността на територията на комплекса", се казва в прессъобщение от Grand Mall.

„Тези нарушения ни дават пълното законово основание веднага да прекратим договора с фирма „Джи ем секюрити“ – каза директорът на мола Иво Генов. – Но ние не само сменяме охранителната фирма, а започваме мащабна акция за сигурност с промени в принципите на осъществяване на дейностите по сигурността. Разширяваме охранителните зони на цялата територия на мола. Засилваме охраната в паркингите. Подобряваме видеонаблюдението, включително в служебните зони. Към момента се провежда пълен одит на работата на всички фирми подизпълнители, свързани със сигурността и безопасността в комплекса. Ще бъдем безкомпромисни към всички нарушения и ще преразгледаме отношенията си с всички фирми, които не изпълняват договорните си задължения, за да можем да гарантираме сигурността и спокойствието на нашите посетители.“

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!