След днешната акция на Росенец: Община Бургас дава седмица на Доган да докаже, че обитава законно сарая

OFFNews 04 август 2020 в 16:17 16225 7

Снимка БТА/Тодор Ставрев

Строителната ограда да бъде незабавно премахната и да се осигури свободен достъп на гражданите по общинската улица, водеща до плажа в Росенец.

Това е наредила Община Бургас, става ясно от съобщение до медиите, цитирано от Радио Бургас (пълният текст на съобщението - най-долу).

По-рано днес, след сигнали от граждани, съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов бе отново на място, за да провери има ли достъп до общинския път и до ивицата.

Оказа се, че и пред двете са сложени строителни огради с табели "Строителен обект" и "Частен имот", но оградите са премахнати наполовина. Възможно е това да се е случило след анонса за пристигането на Иванов и негови сподвижници и журналисти.

По документи имотите на Росенец все още се водят строеж, припомни днес Христо Иванов.

От отговора на общината става ясно още, че общината призовава собственика, строителния надзор и строителя "в седем дневен срок да бъдат представени в съставените по време на строителството актове и протоколи за строежите в имота, с цел да се установи правомерно ли са обитавани".

"Режимът за въвеждане в експлоатация на сградите в имота е регистрационен и към днешна дата в Община Бургас не са постъпвали заявления за регистриране и издаване на удостоверение за въвеждане в експлоатация на сградите", се казва в съобщението.

"Собственикът е уведомен, че ако не представи изисканите документи в посочения срок, Община Бургас ще предприеме действия по забрана ползването на сградите в имота и принудително премахване на строителната ограда, ограничаваща преминаването по общинския път", отговарят от Общината. Пълният текст на съобщението:

Уважаеми колеги,

Община Бургас отново категорично заявява, че общинската улица никога не е водила до морския бряг, а до частен терен, което е видно и от актуалната кадастрална карта.
След решението на Общински съвет, с което беше отменен ПУП за местността Отманли, на 29 юли комисия от Община Бургас извърши проверка на място и констатира следното:

- Строителната ограда на строежа не е поставена съгласно одобрения План за безопасност и здраве. На строежа липсва информационна табела, съгласно чл. 13 от Наредба № 2.

- На строителната площадка не се извършват тежки строително-монтажни работи. Поставената ограда препятства преминаването през общинския път.

- Установен е бетониран път през съседен имот- публична държавна собственост, за който в Община Бургас не са издавани строителни книжа.

Предвид направените констатации е разпоредено:

o Строителната ограда да бъде незабавно премахната и да се осигури свободен достъп на гражданите по общинската улица.

o На собственика, строителния надзор и строителя е дадено предписание в седем дневен срок да бъдат представени в Община Бургас съставените по време на строителството актове и протоколи за строежите в имота, с цел да се установи правомерно ли са обитавани. Режимът за въвеждане в експлоатация на сградите в имота е регистрационен и към днешна дата в Община Бургас не са постъпвали заявления за регистриране и издаване на удостоверение за въвеждане в експлоатация на сградите.

o Собственикът е уведомен, че ако не представи изисканите документи в посочения срок, Община Бургас ще предприеме действия по забрана ползването на сградите в имота и принудително премахване на строителната ограда, ограничаваща преминаването по общинския път.

С уважение:
Весела Йорданова
Директор „Връзки с обществеността“

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1894

7

Sashkavas

04.08 2020 в 20:49

Ако Христо и Да БГ наистина искат да бъдат критерий за морал и липса на двоен аршин такива неща не трябва да се случват:

https://www.youtube.com/watch?v=wOjnqfFmd34

5712

6

tough

04.08 2020 в 20:07

А пък точно Хр. Иванов няма да ни осветли за нищо около Прокопиев, щото са си аверчета.

5712

5

tough

04.08 2020 в 20:04

Да търсят и документи за покупка. Накрая ще се окаже, че дръндарският даже не е собственик, а е самонастанил се на общинска земя.

11719

4

Краси

04.08 2020 в 19:18

А не могат ли на Доган да му съборят незаконния строеж, включително кея, и да го накарат да си плати за отстраняването? Или може само на нещастните цигани да бутат картонените къщи, защото били незаконни?

1894

3

Sashkavas

04.08 2020 в 19:08

Браво. Бих поздравил Христо дори повече ако започне да ни информира и какво става с достъпа до плажа около вилата Прокопиев … Нали искаме нов морал и премахване на двойните стандарти !?

https://dariknews.bg/novini/bylgariia/premahvat-ogradi-i-postrojki-ot-morskata-kyshta-na-prokopiev-kraj-sozopol-vide o-2234476

18551

1

Нострадамус

04.08 2020 в 17:32

Крадеца на Хунтата ГЕРБ за Бургас -
кмета Димитър НиколоФ вчера, 03.8.2020
е бил на Росенец по нареждане на Вожда БорисоФ,
за да успокои доган, че всичко си остава както до сега,
и НЕ Е констатирал това, което днес община Бургас е констатирала,
след като Христо Иванов показа на обществото, че Престъпленията на ГЕРБ в Росенец си Остават!
Община Бургас, отново манипулира обществото, че си върши работата, като дава седмица на Доган да премахне оградата и да започне да плаща:
данъци, такси, ток, вода и др.!