Шофьорът от "Хемус": Висях и усещах как цистерната се клати над пропастта

OFFNews 17 август 2015 в 08:25 6775 4

Висях два часа и се държах само на ръцете си. Усещах как камионът се клати при преминаването на коли по моста и се молех да ме спасят. 

Това разказа 28-годишният шофьор Станимир Стоянов, който вися два часа над виадукта на магистрала „Хемус”, по Нова тв.

Всичко стана за част от секундата - спуках лява гума, загубих контрол над колата, минах в насрещното и по божие чудо спрях там, където всички видяха. Почнах да осъзнавам какво се е случило в момента, в който бях провиснал.  "Не бях паникьосан, прецених, че е по-добре да не се движа, каза още мъжът. 

„Бях с колан. Когато спря колата, реших, че трябва да махна колана, за да мога да преценя как да се измъкна от ситуацията. Ако бях останал на седалката нямаше да е удобно, кабината беше с обратен наклон, бях се подпрял на лявата колонка между вратата и предното стъкло", допълни мъжът.  

"Искам да благодаря на спасителите. Особено на този, който дойде при мен. Като излязох на моста, го прегърнах и му благодарих", припомня си Стоянов.

Това може да се случи на всеки шофьор. Не го пожелавам на никого. Не мога да кажа каква е причината, води се следствие", обясни мъжът. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!